Έβρος ΤΩΡΑ: Ακόμα και τις πυρκαγιές εκμεταλλεύονται – Με κλεμμένο ή… καμουφλαρισμένο Πυροσβεστικό μετέφεραν λαθρομετανάστες, αλλά συνελήφθησαν

Έβρος ΤΩΡΑ: Ακόμα και τις πυρκαγιές εκμεταλλεύονται – Με κλεμμένο ή… καμουφλαρισμένο Πυροσβεστικό μετέφεραν λαθρομετανάστες, αλλά συνελήφθησαν

Όλους τους τρόπους σκαρφίζονται οι διακινητές λαθρομεταναστών προκειμένου να περάσουν απαρατήρητοι από τους αστυνομικούς και να τους προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας.

Ακόμα και τις πυρκαγιές που έπληξαν καταστρεπτικά πρόσφατα τον Έβρο χρησιμοποιούν για αυτό τον σκοπό. Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό σήμερα στην περιοχή του Τυχερού, όπου συνελήφθη από αστυνομικούς διακινητής ο οποίος χρησιμοποιούσε βανάκι με βουλγαρικές πινακίδες, το οποίο όπως μπορείτε να δείτε δείχνει να πρόκειται για όχημα μεταφοράς πυροσβεστών και μετέφερε λαθρομετανάστες, μάλλον Πακιστανούς.

Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για κλεμμένο όχημα ή… καμουφλαρισμένο, το οποίο κάποιοι διαμόρφωσαν έτσι προκειμένου να περνούν απαρατήρητοι από τα αστυνομικά μπλόκα, επειδή στην περιοχή μας ήρθαν τις προηγούμενες ημέρες και πυροσβεστικές δυνάμεις από ξένες χώρες. Την σύλληψη πάντως δεν την γλίτωσαν.

Χθες και σήμερα (9 & 10-9-2023) συνελήφθησαν επίσης σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης δυο διακινητές, εκ των οποίων ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης  – Μικρού Δερείου, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης Έλληνας διότι εντοπίστηκε να οδηγεί Ι.Χ.Φ. όχημα και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) λαθρομετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση,  σήμερα το πρωί σε Επαρχιακή οδό του Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον  αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα τρεις (3) λαθρομετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις  ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

 

Τα σχόλια απενεργοποιήθηκαν