Σταυράκογλου-λατομεία Άβαντα: “Ανεύθυνες καταγγελίες και παραπληροφόρηση” απ’ τον υποψήφιο δήμαρχο λέει η υπεύθυνη εταιρεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Σταυράκογλου-λατομεία Άβαντα: “Ανεύθυνες καταγγελίες και παραπληροφόρηση” απ’ τον υποψήφιο δήμαρχο λέει η υπεύθυνη εταιρεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Για ανεύθυνες καταγγελίες και παραπληροφόρηση των πολιτών από τον υποψήφιο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Σταύρο Σταυράκογλου, τον κατηγορεί η εταιρεία “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ” που διαχειρίζεται την ΜΕΑ, με αφορμή όσα δήλωσε ο ίδιος με ΒΙΝΤΕΟ που… γύρισε στα λατομεία του Άβαντα.

Συγκεκριμένα, ο κ.Σταυράκογλου που συχνά επικαλείται ότι είναι άνθρωπος των επιχειρήσεων, με τις ενέργειες του κατάφερε να εξοργίσει τους ανθρώπους της κορυφαίας ελληνικής εταιρείας. Κι αυτό γιατί την περασμένη Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, πήγε στην περιοχή του Άβαντα συνοδευόμενος από το τηλεοπτικό συνεργείο που έχει για την προεκλογική του εκστρατεία, μαζί με υποψήφιους του όπως ο Κυριάκος Αραμπατζής, ο Νάσος Βεζυρτζής ματαξύ άλλων και το… τερμάτισε με φόντο κάποια κλαδιά που κάπνιζαν εκεί.

Σε μια αποθέωση ανευθυνότητας, επιπολαιότητας και επικίνδυνης κινδυνολογίας που θα μπορούσε να τρομοκρατήσει τον κόσμο, έβγαλε επιστημονικά συμπεράσματα για τοξικά, καρκινογόνα αέρια. Για μερικά… ψηφαλάκια στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ο άνθρωπος δεν δίστασε να κάνει επιτόπου… αναλύσεις ατμόσφαιρας, αερίων και προφανώς… δασκαλεμένος από τον γνωστό επικοινωνιολόγο του, να προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις σε βάρος της δημοτικής αρχής του Γιάννη Ζαμπούκη, χρησιμοποιώντας… δραματικούς τόνους.

Μέχρι την επέμβαση της Δικαιοσύνης ζήτησε, η οποία καλό είναι πραγματικά να επέμβει, αλλά μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου της εταιρείας ‘ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ” που είναι υπεύθυνη για την αποκατάσταση του λατομείου, με όλες τις επιστημονικές και άλλες ενέργειες που απαιτούνται, μάλλον από άλλον πρέπει να ζητήσει εξηγήσεις η Δικαιοσύνη. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που διεκδικεί να γίνει δήμαρχος, να λειτουργεί τόσο ανεύθυνα, επιπόλαια, κινδυνολογικά και επικίνδυνα για την εύθραυστη ψυχολογία του κόσμου μετά από όσα έχουν προηγηθεί με τις καταστροφικές φωτιές; Εκτός αν αυτό θέλησε να εκμεταλλευτεί.

Ο Σταύρος Σταυράκογλου μίλησε λοιπόν καταγγέλοντας: “Μας πληροφόρησαν ότι όλα αυτά τα εναποθέτει ο δήμος. Ρωτάμε δημόσια: Ποιος ευθύνεται για αυτό το έγκλημα. Ο δήμος; Κάποιος ιδιώτης; Και ποιος τα σκεπάζει; Είμαστε όλοι φοβισμένοι και οργισμένοι. Δεν υπάρχει καιρός για προεκλογικές και αντιπολιτευτικές ενέργειες (εδώ γελάνε γιατί είναι κλασική περίπτωση φυσικά αυτό που έκανε ο ίδιος). Κάποιοι όμως παίζουν με την υγεία μας. Παίζουν με τις ζωές μας, παίζουν με το περιβάλλον. Επιβάλλεται η άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης (μάλλον για να τον… μαζέψει με όσα κινδυνολογικά και ατεκμηρίωτα έλεγε). Παρακαλούμε τον Εισαγγελέα να έρθει να δει με τα μάτια του και να αποδώσει ευθύνες. Προφανώς έγινε αυτανάφλεξη και απελευθερώνονται από μέσα τοξικά αέρια που ο άνεμος τα μεταφέρει παντού και τα αναπνέει ο κόσμος. Ο καπνός είναι τοξικός και καρκινογόνος (ο ίδιος αν και οικονομολόγος έχει και τέτοιες γνώσεις και το διαπίστωσε ή μήπως ο υποψήφιος του… Νάσος Βεζυρτζής ή το γνωστό πολιτικό… ανεμούριο Κυριάκος Αραμπατζής που ήταν εκεί).

Σήμερα λοιπόν βρέθηκε στο σημείο ο Διευθυντής Αποκατάστασης και Ανακύκλωσης της εταιρείας ‘ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ” που διαχειρίζεται την Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, ο Γιάννης Αλεξόπουλος και μίλησε στους δημοσιογράφους βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους. Αρχικά χαρακτήρισε ανεύθυνες καταγγελίες και ανεύθυνη παραπληροφόρηση του κόσμου όσα είπε ο κ.Σταυράκογλου για τοξικά, καρκινογόνα αέρια, για το σκέπασμα με χώμα όσων εναποτίθενται εκεί και ξεκαθάρισε περί τίνος πρόκειται:

“Μετά την επεξεργασία των απορριμμάτων στην ΜΕΑ προκύπτει ένα πλήρως υγεινοποιημένο στερεό υλικό. Η νομοθεσία που ισχύει στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, προβλέπει το υλικό αυτό να χρησιμοποιείται στην αποκατάσταση λατομείων. Οπότε εμείς αφού βγάλαμε τις σχετικές άδειες και βγήκαν και οι απαραίτητες μελέτες, σε συνεννόηση με τον δήμο Αλεξανδρούπολης, ήρθαμε και κάνουμε αποκατάσταση σε αυτό το λατομείο το οποίο προβλέπει η νομοθεσία. Οπότε φέρνουμε αυτό το υλικό το οποίο είναι πλήρως υγεινοποιημένο, το αναμειγνύουμε με χώμα με αναλογίες που προβλέπονται από τις μελέτες με σκοπό να αποκατασταθεί μέρος του λατομείου και μελλοντικά να παραδοθεί στον δήμο Αλεξανδρούπολης αφού γίνουν και οι σχετικές φυτεύσεις, έτσι ώστε να ενταχθεί και πάλι στο περιβάλλον.

Στον χώρο ευθύνης μας δεν έπιασε φωτιά. Το παρακολουθούσαμε καθημερινά, ενώ όπως είπαμε προηγουμένως έχει γίνει ανάμιξη με χώμα, οπότε είναι αδύνατον να πιάσει. Υπήρχαν κάποια σημεία που καπνίζουν σε έναν χώρο που είναι δίπλα στον χώρο ευθύνης μας και έχει καθαρά κλαδιά αναμεμειγμένα με χώμα”. 

Για τις καταγγελίες Σταυράκογλου περί τοξικών και καρκινογόνων αερίων που εκλύονται από την περιοχή, ο Διευθυντής της εταιρείας ‘ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ” κ.Αλεξόπουλος ήταν ξεκάθαρος:

“Αυτό είναι μια ανεύθυνη παραπληροφόρηση. Αν υπήρχε μια τέτοια υποψία θα έπρεπε κάποιος να το ερευνήσει με κατάλληλες τεχνικές μεθόδους και στα κατάλληλα εργαστήρια του Κράτους που κάνουν αυτή τη δουλειά, θα μπορούσαν να διαπιστώσουν τι συμβαίνει πραγματικά. Αυτές είναι ανεύθυνες καταγγελίες  

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ”

Κι επειδή ο κ.Σταυράκογλου στο ΒΙΝΤΕΟ έλεγε ότι κάποιοι παίζο0υν με την υγεία μας, μετά από όσα είπε ο Διευθυντής της υπεύθυνης για την αποκατάσταση του λατομείου Άβαντα εταιρείαε, φαίνεται ότι κάποιοι… παίζουν προεκλογικά παιχνίδια αδιαφορώντας πόσο επικίνδυνα είναι για την ψυχολογία και την ηρεμία του κόσμου.