Διδυμότειχο: Ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος δίπλα σε σπίτια και άλλος με λάστιχα σε περιοχή αντιπλημμυρικής σημασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος δίπλα σε σπίτια και άλλος με λάστιχα σε περιοχή αντιπλημμυρικής σημασίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι καταγγελίες είχαν φτάσει από πολλούς κατοίκους του Διδυμοτείχου, μαζί με φωτογραφίες και ΒΙΝΤΕΟ για την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει με τα σκουπίδια δίπλα σχεδόν σε σπίτια.

Στο τέρμα της οδού Αγίας Πέτρας, σε απόσταση λιγότερη από 50 μέτρα απ’ τα τελευταία σπίτια, αλλά και δίπλα σε λυόμενα οικογενειών Ρομά, υπάρχει ανεξέλεγκτος σκουπιδότοπος. Με τα πλαστικά και όχι μόνο να κυριαρχούν, μπόχα και δυσωδία επικρατούν.

Πάμε λοιπόν από την… Αρχή, που λένε και στην δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου εν όψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Καναπέδες, σακούλες και άλλα επικίνδυνα για το περιβάλλον και για την υγεία των ανθρώπων, πεταμένα δίπλα σε ειδική πλατφόρμα μάλιστα που έχει τοποθετήσει εκεί ο δήμος Διδυμοτείχου, μαζί με μια ταμπέλα που γράφει ότι απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών.

Μόνο που όπως βλέπετε στο video που κατέγραψε κάτοικος της πόλης και αυτοκίνητα του δήμου αδειάζουν μπάζα και άλλα υλικά στο σημείο.  Το… τραγούδι “αν υπάρχει παράδεισος” που ακούγεται στην καταγραφή του ΒΙΝΤΕΟ από πολίτη του Διδυμοτείχου, μάλλον… τρολάρισμα είναι.

Να θυμίσουμε ότι πριν λίγα χρόνια στα συγκεκριμένα παραπήγματα δίπλα στον σκουπιδότοπο, ποντίκια είχαν δαγκώσει βρέφος και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τότε είχαν δοθεί διαβεβαιώσεις ότι η περιοχή θα καθαριστεί και δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Τεράστια λάστιχα τρακτέρ, μηχανημάτων, μαζί

με άλλα σκουπίδια σε σημείο αντιπλημμυρικής σημασίας

Αρκετά μέτρα πιο κάτω, μετά την εθνική οδό Αρδανίου-Ορεστιάδας, υπάρχει ένα σημείο αντιπλημμυρικής σημασίας δίπλα στον Ερυθροπόταμο, προς τον κάμπο του Ισαακίου, όπου η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

Τεράστια λάστιχα, επικίνδυνα προφανώς για το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων αν καούν ή αλλοιωθούν, πεταμένα μαζί με σκουπίδια κάθε λογής και μπάζα, σε σημείο μεταξύ των αναχωμάτων του Ερυθροπόταμου και του Ισαακίου, που έχει αντιπλημμυρική σημασία. Έχει ήδη μπαζωθεί με όλα αυτά, κάτι που δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να προκαλέσει σε ενδεχόμενες πλημμύρες.

Τα σχόλια απενεργοποιήθηκαν