Αναβλήθηκε λόγω κινδύνου πυρκαγιάς η άσκηση  “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23” στο Πεδίο Βολής «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» για το Νοέμβριο

Αναβλήθηκε λόγω κινδύνου πυρκαγιάς η άσκηση “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23” στο Πεδίο Βολής «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» για το Νοέμβριο

Το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε τον επαναπρογραμματισμό της ΤΑΜΣ «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ – 23», η οποία θα διεξάγονταν στο πλαίσιο της τελικής φάσης της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», στο Πεδίο Βολής και Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ», στο Διδυμότειχο και την διεξαγωγή της στο χρονικό διάστημα από 03 έως 07 Νοεμβρίου 2023.

Ο επαναπρογραμματισμός της ΤΑΜΣ «ΑΙΣΙΟΣ ΟΙΩΝΟΣ – 23» αποφασίσθηκε αφού ελήφθη υπόψη σχετική προειδοποίηση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (κατόπιν σχετικής εισήγησης του Πυροσβεστικού Σώματος) ότι εγκυμονούνται κίνδυνοι προκλήσεως πυρκαγιάς, εξ αιτίας των πραγματικών πυρών που θα χρησιμοποιηθούν κατά την εκτέλεση της ασκήσεως, λόγω των καιρικών συνθηκών που εξακολουθούν να επικρατούν στην περιοχή επί αρκετούς μήνες (υψηλές τιμές θερμοκρασίας, χαμηλές τιμές σχετικής υγρασίας και παρατεταμένη απουσία βροχοπτώσεων).

Επισημαίνεται ότι όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί να διεξαχθούν κατά την διάρκεια της Άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ – 23», θα πραγματοποιηθούν κανονικά σε όλη την επικράτεια.

Να θυμίσουμε ότι τις τελευταίες ημέρες είχαμε δυο πυρκαγιές στην περιοχή Λαβάρων λόγω των προασκήσεων στην συγκεκριμένη περιοχή.

 

Τα σχόλια απενεργοποιήθηκαν