Κώστας Κρομμύδας: “Στόχος μου οι νέοι της Αλεξανδρούπολης να βρουν δουλειές, ευκαιρίες και προοπτική”

Κώστας Κρομμύδας: “Στόχος μου οι νέοι της Αλεξανδρούπολης να βρουν δουλειές, ευκαιρίες και προοπτική”

“Τα νέα παιδιά και πως θα έχουν ευκαιρίες και θα βρουν δουλειά ώστε να αποκτήσουν προοπτική για να μείνουν στον τόπο μας, ήταν ο βασικός λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου”.

Ο πολύ γνωστός επιχειρηματίας στον χώρο της ανακύκλωσης Κώστας Κρομμύδας, είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με τον συνδυασμό “Πόλη & Πολίτες” του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Ιδιοκτήτης της πετυχημένης μονάδας ανακύκλωσης στην Αλεξανδρούπολη, στην οποία δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια, ποτέ δεν έχει πάψει να ασχολείται με τα κοινά του τόπου και να ενδιαφέρεται για ένα καλύτερο μέλλον.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Evros-news.gr, o κ.Κρομμύδας αναφέρθηκε πολλές φορές στους νέους ανθρώπους του Δήμου Αλεξανδρούπολης και πως θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις από την  αυτοδιοίκηση της περιοχής, ώστε να αποκτήσουν προοπτική και να μείνουν για να πραγματοποιήσουν εδώ όσα ονειρεύονται. Στην επιχείρηση του άλλωστε εργάζονται 40 άτομα, οπότε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το συγκεκριμένο θέμα.

“Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με την παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη, γιατί στόχος μου είναι να βοηθήσω τους νέους ανθρώπους”, μας λέει ο Κώστας Κρομμύδας και συνεχίζει: “Όλοι μαζί αναλαμβάνοντας την διοίκηση του δήμου Αλεξανδρούπολης, να δημιουργήσουμε τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για να βρουν δουλειά εδώ στον τόπο τους. Να μην φύγουν σε  άλλες περιοχές της Ελλάδας ή πολύ χειρότερα στο εξωτερικό. Βλέπουμε τι γίνεται στον υπόλοιπο νομό δυστυχώς και δεν πρέπει να συμβεί το ίδιο και στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Ο Δήμος μπορεί με σειρά παρεμβάσεων και ενεργειών να δημιουργήσει αυτές τις συνθήκες”.

-Άλλη προτεραιότητα που θέτετε σε περίπτωση που οι δημότες της Αλεξανδρούπολης σας εκλέξουν, μαζί με την παράταξη “Πόλη και Πολίτες” στην οποία συμμετέχετε, στην διοίκηση του Δήμου κ.Κρομμύδα;

“Πρέπει να στηρίξουμε τους ντόπιους επαγγελματίες και τις τοπικές επιχειρήσεις. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει  κάθε χρόνο πολύ μεγάλο κύκλο εργασιών. Επιβάλλεται να υπάρχει προτίμηση στην τοπική αγορά και να μένουν εδώ τα χρήματα. Να προτιμάει επαγγελματίες και επιχειρήσεις από την περιοχή, γιατί έτσι τα χρήματα αυτά θα… ανακυκλώνονται στην τοπική οικονομία και  κοινωνία και δεν θα φεύγουν μακριά. Δεν καταλαβαίνω όταν υπάρχουν τα πάντα εδώ και μπορεί ο δήμος Αλεξανδρούπολης να πραγματοποιήσει και να αποκτήσει αυτά που χρειάζεται και θέλει, γιατί να μην προτιμάει τους ντόπιους. Είναι κάτι που επιμένω ότι πρέπει να συμβεί”.

-Μια και αναφέρατε την λέξη… ανακύκλωση. Είναι θέμα που το γνωρίζετε άριστα, αφού δεκαετίες ασχολείστε με αυτό;

“Όταν ξεκίνησα να ασχολούμαι με την ανακύκλωση, κάποιοι δεν γνώριζαν ούτε την λέξη. Αποτελεί το παρόν και το μέλλον όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και παγκοσμίως. Ασχολούνται με αυτήν, την εφαρμόζουν και την εξελίσσουν όλες οι χώρες του Πλανήτη.

Έχω λοιπόν την εμπειρία για να προσφέρω πολλά σε αυτό τον τομέα, αναλαμβάνοντας μια θέση ευθύνης. Στόχος μου είναι η ανακύκλωση στην Αλεξανδρούπολη να οργανωθεί και να γίνεται στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, όπως η Ρώμη και το Βερολίνο, στις οποίες έχω ταξιδέψει και έχω μελετήσει τους τρόπους με τους οποίους πραγματοποιείται η ανακύκλωση. Κι αυτό μπορούμε να το πετύχουμε.

Έχω πρωτοποριακές ιδέες όχι μόνο για τον τομέα της ανακύκλωσης αλλά και για άλλους και θέλω εφαρμόζοντας στην πράξη να προσφέρω στην τοπική κοινωνία”.

-Γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφιος με τον συνδυασμό του Βαγγέλη Λαμπάκη; Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση;

“Ο Βαγγέλης Λαμπάκης μου δίνει αυτή τη μοναδική ευκαιρία να εργαστώ σκληρά και με αφοσίωση επάνω στις πρωτοβουλίες και πολιτικές που θα κάνουν την Ανακύκλωση στην περιοχή μας σύγχρονη, εξελιγμένη, αποδοτική. Η επάνοδος του Βαγγέλη Λαμπάκη κρίνεται αναγκαία για να διασφαλίσουμε τα παραπάνω.

Σε έναν κόσμο που αντιμετωπίζει πιεστικές περιβαλλοντικές προκλήσεις, προκλήσεις που στην περιοχή μας είναι πλέον έντονες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, ένας πολιτικός πρέπει να ξεχωρίζει ως φάρος ελπίδας και αλλαγής. Ο πολιτικός αυτός είναι ο Βαγγέλης Λαμπάκης και η εξειδικευμένη ομάδα που δημιουργεί. Στην ομάδα αυτή έχω την τιμή να συμμετέχω κι εγώ”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-.Ο επιχειρηματίας Κώστας Κρομμύδας, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξανδρούπολης με τον συνδυασμό του Βαγγέλη Λαμπάκη