Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα, με εκπροσώπους σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Αλεξανδρούπολη: Συνάντηση της Προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα, με εκπροσώπους σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

-Θα παρακολουθήσει σήμερα το πρωί τον αγώνα Run Greece που είναι αφιερωμένος στους πυρόπληκτους του Έβρου

Ιδιαίτερη εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα με τους εκπροσώπους των σωματείων της ΕΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.

Η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ πραγματοποιεί επίσκεψη στην πόλη του Έβρου και θα παρευρεθεί σήμερα στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για τη σειρά Run Greece.

Στο ανακαινισμένο ιστορικό “Καπνομάγαζο”, ένα εξαιρετικής αισθητικής κτίριο όπου στεγάζεται η βιβλιοθήκη, η πρόεδρος, όπως και αναπληρωτής ταμίας του ΣΕΓΑΣ Γιάννης Μυστακίδης και ο πρόεδρος της τοπικής ΕΑΣ Βασίλης Ιορδανίδης, άκουσαν προσεκτικά όλους τους εκπροσώπους μιας από τις μεγαλύτερες σε έκταση περιφέρειες, που εκτείνεται από τις Σέρρες και καταλήγει στον Έβρο και έδωσαν απαντήσεις στα ερωτήματά τους, παραθέτοντας, ταυτόχρονα, τα σημερινά δεδομένα στον αθλητισμό γενικότερα και στον κλασικό αθλητισμό ειδικότερα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τα σωματεία των Σερρών, της Καβάλας, της Δράμας, της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου, όπως άλλωστε και τα αντίστοιχα σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, είναι το γηπεδικό, ενώ κοινή ήταν η επισήμανση όλων των ομιλητών ότι δεν βρίσκουν ιδιαίτερη ανταπόκριση στις εκκλήσεις τους για βοήθεια από την Περιφέρεια.

Η Σοφία Σακοράφα κάλεσε τα σωματεία να έχουν κοινό μέτωπο και να στηρίξουν τον αγώνα που δίνει ο ΣΕΓΑΣ για καλύτερες γηπεδικές συνθήκες και ενίσχυση στην υλικοτεχνική υποδομή, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη και οι σύλλογοι που εδρεύουν στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

«Η ισχύς εν τη ενώσει πρέπει να είναι το σύνθημά μας. Πολύ σύντομα λήγει η περίοδος χάριτος από τη World Athletics και θα αντιμετωπίσουμε τεράστιο πρόβλημα με την πιστοποίηση των αγωνιστικών χώρων.

Έχουμε κάνουμε συναντήσεις με τη νέα πολιτική ηγεσία στο χώρο του αθλητισμού, έχουμε εκθέσει αναλυτικά τα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο και διαπιστώσαμε ότι υπάρχει η βούληση να διορθωθούν και να βελτιωθούν οι συνθήκες στα στάδιά μας», τόνισε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, η οποία παρότρυνε τους εκπροσώπους των σωματείων να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το συμβούλιο και όλες οι επιτροπές της ομοσπονδίας και οι προπονητές είναι ανοικτοί στο διάλογο που αποσκοπεί στο γενικότερο καλό.

Run Greece: Αγώνας αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους σήμερα στην Αλεξανδρούπολη

Πώς να ξεχωρίσεις κάποιο από τα «παιδιά» σου; Στην προκειμένη περίπτωση των αγώνων Run Greece ας επιτραπεί στον ΣΕΓΑΣ μια μικρή διάκριση. Μισή ντουζίνα αγώνων απαρτίζουν τη δημοφιλή δρομική σειρά, ωστόσο ο αγώνας της Αλεξανδρούπολης, που θα γίνει σήμερα Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, κατέχει,  ξεχωριστή θέση στις καρδιές των φίλων του αθλητισμού και σε όλους τους πολίτες της τοπικής – και όχι μόνο – κοινωνίας.

Ο λόγος είναι ότι, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ, τα έσοδα της φετινής διοργάνωσης θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στους πυρόπληκτους της καταστροφικής φωτιάς που κατέκαψε τον Έβρο και το δάσος της Δαδιάς.

Αυτή η δράση κοινωνικής αλληλεγγύης έχει τύχει τεράστιας ανταπόκρισης όχι μόνο στον Έβρο, αλλά σε όλη τη Θράκη και τη βορειοανατολική Ελλάδα, ακόμα και στο εξωτερικό, καθώς συμμετοχή έχουν δηλώσει δρομείς από έξι διαφορετικές χώρες!

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αρχικές 1.500 θέσεις για τους τρεις αγώνες, τα 10 χλμ, τα 5 χλμ και τα 1.000 μ. για παιδιά, εξαντλήθηκαν και οι διοργανωτές διέθεσαν 500 ακόμα (100, 200 και 200 αντίστοιχα) οι οποίες έγιναν ανάρπαστες!

Η προσμονή του κόσμου για το Run Greece στην Αλεξανδρούπολη είναι πάρα πολύ μεγάλη, και όχι μόνον όσων θα τρέξουν στις τρεις αποστάσεις στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και στον παραλιακό δρόμο της πόλης.

Μετά το πέρας των 5 χιλιομέτρων θα ακολουθήσει η παράδοση στις τοπικές Αρχές της επιταγής με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τους πυρόπληκτους, από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, η οποία θα τιμήσει με την παρουσία της τη διοργάνωση.