Διδυμότειχο: Προχωράει εντατικά η κατασκευή του νέου φράχτη στους Ψαθάδες (ΒΙΝΤΕΟ)

Διδυμότειχο: Προχωράει εντατικά η κατασκευή του νέου φράχτη στους Ψαθάδες (ΒΙΝΤΕΟ)

Προχωράει με εντατικούς ρυθμούς η κατασκευή του νέου φράχτη στην περιοχή των Ψαθάδων Διδυμοτείχου και θα φτάσει σε μήκος 35 χιλιομέτρων έως την Κορνοφωλιά Σουφλίου.


Όπως μπορείτε να δείτε και στο ΒΙΝΤΕΟ του Evros-news.gr, οι εργασίες φαίνονται από την εθνική οδό Διδυμοτείχου-Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για την διαμόρφωση του χώρου όπου πάνω θα αρχίσουν να τοποθετούνται τα πρώτα κομμάτια τού φράχτη κατά μήκος του ποταμού. Αυτό θα συμβεί όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου μέσα στον Οκτώβριο ή αρχές Νοεμβρίου. Μάλιστα φαίνεται στο βάθος και το τουρκικό χωριό που βρίσκεται πολύ κοντά στον ποταμό Έβρο από την απέναντι πλευρά.

=Μιλώντας στο «Action24» σχετικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκε στο χθεσινό ΚΥΣΕΑ καθώς υπάρχει μεταναστευτική πίεση σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο.

Όπως σημείωσε, η Ελλάδα ακολουθεί μια πολιτική αυστηρή, αλλά δίκαιη, που θωρακίζει τα σύνορα, προσπαθεί να κάνει αποτροπές και που βεβαίως σώζει ζωές, όπου και όποτε χρειάζεται.

Επιπρόσθετα, είπε, γίνεται τεράστια προσπάθεια μιας καλύτερης συνεννόησης και με την Τουρκία προς την κατεύθυνση αυτή, που θα είναι κομβική στην αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών και των παράνομων ροών.

Σε ερώτηση για το θέμα της επέκτασης του φράκτη στον Έβρο, ο υπουργός είπε ότι η κατασκευή του εξελίσσεται εντός χρονοδιαγράμματος συμπληρώνοντας ότι μέσα στον Οκτώβριο ή αρχές Νοεμβρίου, θα αρχίσουν να τοποθετούνται τα πρώτα κομμάτια τού φράχτη κατά μήκος του ποταμού, εκεί που έχει οριοθετηθεί και αποφασιστεί ότι θα επεκταθεί.

«Συνεχίζουμε προς την κατεύθυνση θωράκισης των συνόρων, αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και κάθε δυνατότητα που υπάρχει, τόσο για το φράχτη όσο και για τα εποπτικά μέσα» επισήμανε.

Τα σχόλια απενεργοποιήθηκαν