ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο θριαμβευτής της… Δαδιάς, “Αντιπεριφερειάρχες” Πουλιλιός, Μπαχαρίδου και Τοψίδης δικάζεται ότι χτύπησε γυναίκα

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο θριαμβευτής της… Δαδιάς, “Αντιπεριφερειάρχες” Πουλιλιός, Μπαχαρίδου και Τοψίδης δικάζεται ότι χτύπησε γυναίκα

Ανάμεσα στην πρώτη και την δεύτερη Κυριακή των Περιφερειακών εκλογών, μια και ο νυν Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος για 0,70% δεν εξασφάλισε την εκλογή με την πρώτη φτάνοντας στο 43%,  καλό είναι να δούμε κάποια πράγματα που συνέβησαν και ποιο είναι το διακύβευμα της ερχόμενης Κυριακής.

Αρχικά, η διαφορά την περασμένη Κυριακή μεταξύ Μέτιου και Τοψίδη είναι διπλάσια σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές της πρώτης Κυριακής, Τώρα συγκέντρωσε 42,30% έναντι 35,34% του αντιπάλου του, δηλαδή διαφορά 7% , ενώ το 2019 η διαφορά τους ήταν 3,7%.
Στο νόμο Έβρου ώρα, αν και ο Τάκης (Τάκης, Τάκης οέ-οέ-οέ) Τοψίδης ήταν πρώτος έναντι του κ.Μέτιου 8 μονάδες διαφορά, θριαμβευτής ήταν σίγουρα ο μόνιμος κάτοικος Δαδιάς Βασίλης Δελησταμάτης, ο οποίος συγκέντρωσε τους περισσότερους ψήφους από οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο.

Θριαμβευτής της… Δαδιάς και

του νομού ο Δελησταμάτης

Μάλιστα η επιτυχία του νυν Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Πολιτικής και Κτηνιατρικής έχει μεγαλύτερη σημασία, γιατί ο συνδυασμός της “Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης” στο νομό Έβρου ήταν στη δεύτερη θέση όπως είπαμε με 9 μονάδες πίσω από την “Περιφερειακή Σύνθεση” του κ.Τοψιδη.
Εύκολα γίνεται αντιληπτό, πως  ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε επίπεδο υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων ήταν λοιπόν ο Δελησταμάτης (5.396) και όχι ο συγχωριανός του Μιχάλης Πιτιακούδης (4.821), ο οποίος ήρθε πρώτος στην παράταξη Τοψίδη.
Με πρώτη την “Περιφερειακή Σύνθεση” στο νόμο, με τον ίδιο να έχει το… προκλητικό αβαντάρισμα από τον επικεφαλής υποψήφιο Περιφερειάρχη, όπως το συζητούσαν εκνευρισμένοι πολλές φορές οι συνυποψήφιοι του στην ίδια παράταξη και τον πέρασε ο συγχωριανός του Βασίλης Δελησταμάτης με 600 ψήφους.
Κι όλα αυτά ενώ όπως είπαμε ο Τάκης Τοψίδης αποφάσισε και πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική ομιλία της παράταξής του στο χωριό καταγωγής του Μιχάλη Πιτιακούδη, την Δαδιά, αλλά και το ότι ο γιατρός-χειρουργός του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης είχε πολλούς προσωπικούς ψήφους από ασθενείς του, η οποία θεώρησαν υποχρέωση τους να τον σταυρώσουν.

Άφησε πολύ πίσω τον συγχωριανό

του Μιχάλη Πιτιακούδη

Ο ίδιος άλλωστε και το περιβάλλον του έλεγαν ότι θα… σαρώσει σε σταυρούς, θα είναι πρώτος και με διαφορά από όλους τους υποψήφιους. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να το δεχθεί εύκολα, αφού διαχρονικά αισθάνεται ανταγωνιστικά απέναντι στον συγχωριανό του Βασίλη Δελησταμάτη και ποτέ δεν… χώνεψε ότι έγινε Αντιπεριφερειάρχης και μάλιστα πετυχημένος όπως αποδείχθηκε και από την ψήφο του κόσμου.
Φυσικά, μια και βρισκόμαστε πριν την δεύτερη Κυριακή των επαναληπτικών εκλογών, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την περιβόητη δήλωση του Μιχάλη Πιτιακούδη στην εκδήλωση της Δαδιάς, όπου αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, είπε το γνωστό “δεν έχουμε τέτοια κουσούρια”.

Όσοι έχουν… κουσούρι και είναι

αριστεροί τι θα πάνε να ψηφίσουν;

Προσπάθησε βέβαια να το… μαζέψει στη συνέχεια, πότε λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκε το σχόλιο του αυτό και δεν εννοούσε ως κουσούρι τις σεξουαλικές επιλογές του κ.Κασσελάκη, αλλά το να είναι κάποιος ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό τόνιζε ξεκάθαρα  στην γραπτή του δήλωση.
Κάτι με το οποίο όχι μόνο δεν διαφώνησε, πολύ περισσότερο δεν τον απέπεμψε όπως ζήτησε ο επικεφαλής υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Ηλιόπουλος, αλλά το έκανε ακόμα… χειρότερο ο επικεφαλής της παράταξης Τάκης Τοψίδης, λέγοντας ότι ο Μιχάλης Πιτιακούδης αυτό πιστεύει για όλους τους… αριστερούς και είναι σεβαστή η άποψη του, οπότε δεν θεωρεί ότι υπάρχει ζήτημα.
Οπότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον πως θα ψηφίσουν την ερχόμενη Κυριακή όσοι έχουν τέτοιο…κουσούρι κατά τους Μιχάλη Πιτιακούδη και Τοψίδη, Οι ψηφοφόροι, οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ και γενικότερα οι αριστεροί, όσοι πάνε φυσικά να ψηφίσουν και δεν επιλέξουν την αποχή.
Αν θα… επιβραβεύσουν την παράταξη Τοψίδη, η οποία πιστεύει με τον πρώτο σε ψήφους Περιφερειακό Σύμβουλο Έβρου και με τον επικεφαλής της. πως είναι… κουσούρι να είναι κάποιος αριστερός. Αν δεχθούμε φυσικά την επανόρθωση που έγινε, ότι δεν αφορούσε τις σεξουαλικές προτιμήσεις του Στέφανου Κασσελάκη.

Αντιπεριφερειάρχες Πουλιλιός με δουλειές στον

εαυτό του και Μπαχαρίδου με τις…συναλλαγματικές

Την Κυριακή όμως οι Εβρίτες, που θα αποφασίσουν με βάση τα δικά τους κριτήρια ο καθένας τι θα ψηφίσει, πρέπει να ξέρουν τι θα επιλέξουν και ποιοι θα είναι οι Αντιπεριφερειάρχες από το νομό τους. Τόσο ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, όσο και κάποιοι άλλοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες που ενδεχομένως να οριστούν.
Αν λοιπόν θέλουν να είναι Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ή οτιδήποτε άλλο ο πρώην Δήμαρχος Σουφλίου Βαγγέλης Πουλιλιός, ξέρετε αυτός με τις απ’ ευθείας αναθέσεις ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,  μια  και είναι τέταρτος σε ψήφους και αν εκλεγεί ο Τοψίδης πιθανόν να γίνει Αντιπεριφερειάρχης, ας το κάνουν.
Αν θέλουν να είναι Αντιπεριφερειάρχης η Φανή Μπαχαρίδου που έχει καταδικαστεί ως γνωστόν παλαιότερα και με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για συναλλαγές στο παρασκήνιο μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής εκλογών στον τότε Δήμο Νέας Βύσσας, παίρνοντας χρήματα με συναλλαγματικές ως εγγύηση, φυσικά μπορούν να στηρίξουν τον συνδυασμό Τοψίδη.

Και ο Βενετίδης με τις… κωλοτούμπες

Να επιλέξουν δηλαδή σε θέσεις ευθύνης Πουλιλιό ικαι Μπαχαρίδου που έχουν τον γνωστό… παρελθόν και όχι τον Βασίλη Δελησταμάτη, τον Θανάση Τσώνη που είναι δεύτερος σε ψήφους στην παράταξη Μέτιου ή την Αλεξάνδρα Γκουλιάμα που επίσης εκλέγεται για να αναφέρουμε και μια γυναίκα, ας το κάνουν.
Ανθρώπους δηλαδή που προσέφεραν ουσιαστικό έργο ως Αντιπεριφερειάρχες οι δυο πρώτοι, κατά κοινή ομολογία ακόμα και όσων δεν τους ψήφισαν. Και τους οποίους δεν μπορεί να προσάψει κανείς το παραμικρό. Ούτε… κωλοτούμπες, ούτε ευνοϊκές αποφάσεις για τον εαυτό τους, ούτε ιδιοτέλεια. Τίποτα απ’ όσα το αυτοδιοικητικό παρελθόν των Πουλιλιού, Μπαχαρίδου όπως αναφέραμε ήδη περιλαμβάνει.
Α, ξέχασα και τον Κώστα Βενετίδη, ο οποίος όσο έχει κάποια καρέκλα τα βλέπει όλα άριστα και καλώς καμωμένα, αλλά όταν την… χάσει αρχίζει να γκρινιάζει και να κάνει κριτική ή να ψάχνει να πάει στην απέναντι παράταξη. Γιατί μην έχετε καμιά αμφιβολία πως αν δεν πάρει και πάλι κάποια θέση, σε περίπτωση που κερδίσει ο Τοψίδης (λέμε τώρα), σχεδόν σίγουρο είναι ότι θα… ψάχνεται να φύγει.

Ο Τοψίδης που δικάζεται ότι χτύπησε γυναίκα

Και φυσικά υπάρχει ο επικεφαλής  υποψήφιος Περιφερειάρχης Τάκης Τοψίδης. Αν οι Εβρίτες και γενικότερα οι πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ  θέλουν να εκλέξουν κάποιον που κατηγορείται  ότι χτύπησε γυναίκα και μάλιστα με την θεσμική ιδιότητα του Προέδρου του Επιμελητηρίου, δικαίωμα τους να το κάνουν.
Γιατί όπως είπαμε και γράψαμε, ο κ.Τοψίδης μηνύθηκε, κατηγορείται και θα δικαστεί στις 23 Ιανουαρίου του 2024, σύμφωνα με την απόφαση της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα την Δικάσιμο ΑΒΟ: ΕΓ 23/20 και Α.Β.ΜΑ22/2147, παραπέμπεται να δικαστεί στην Αλεξανδρούπολη.
Κατηγορείται ως υπαίτιος με βάση τα άρθρα 1,2,5,14,16,17,18,26,27,51,53,57,79,80,94 του Ποινικού Κώδικα. Κατηγορίες που ο ίδιος φυσικά αρνείται και μάλιστα υποστηρίζει μέσω του δικηγόρου του ότι δεν έλαβε ενημέρωση για το δικαστήριο, αυτά βέβαια πριν από καιρό μετά από σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Παραπολιτικά”.

 Ποιες είναι οι κατηγορίες για τις οποίες θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου;  Συγκεκριμένα του αποδίδεται ότι με πρόθεση προκάλεσε σε άλλον σωματική κάκωση.Επιτέθηκε στη Σταματία Χατζημιχαήλ χτυπώντας την με το χέρι του στην αριστερή προσωπική χώρα και στο λαιμό και με γροθιά στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να προκαλέσει σε αυτήν κάκωση κεφαλής, κεφαλαλγία, ζάλη και εκχύμωση μέσου δακτύλου αριστερού άκρου ποδιού.

Το ΠΑΣΟΚ χάνει την έδρα στον Έβρο

με Μπακαλάκη αν εκλεγεί ο Τοψίδης

Φυσικά στις επαναληπτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής υπάρχει και η διάσταση που δημοσιεύσαμε και αφορά την μία έδρα που μπορεί να πάρει  στον Έβρο ο συνδυασμός του Δαμιανού Καγγελίδη ο οποίος υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ.
Αν εκλεγεί Περιφερειάρχης ο Τάκης Τοψίδης, ο συνδυασμός Καγγελίδη θα χάσει μια έδρα στην Περιφέρεια ΑΜΘ και θα πάρει 2 αντί για 3. Μάλιστα αυτή θα είναι στον Έβρο και θα κρατήσει τις έδρες σε Καβάλα και Δράμα. Αντίθετα, σε επικράτηση Μέτιου και 3 έδρες θα έχει στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο και η μία θα είναι στο νομό Έβρου.
Αυτός που την καταλαμβάνει είναι ο πρώτος σε ψήφους στο νομό μας Κώστας Μπακαλάκης, ο γνωστός καθηγητής από την Αλεξανδρούπολη. Ένας άνθρωπος σοβαρός, ευγενικός και ιδιαίτερα αγαπητός και συμπαθής σε όλους, ακόμα και σε αυτούς που δεν συμφωνούν πολιτικά μαζί του.

Ο… Ναρκαλιευτής