Έβρος: Ξεκίνησαν τα Αντιδιαβρωτικά έργα σε Παλαγία και Άβαντα, από ειδικά συνεργεία υλοτόμων

Έβρος: Ξεκίνησαν τα Αντιδιαβρωτικά έργα σε Παλαγία και Άβαντα, από ειδικά συνεργεία υλοτόμων

-Πιθανή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή των Αντιδιαβρωτικών έργων αύριο Παρασκευή

Ξεκίνησαν ήδη στην Παλαγία και τον Άβαντα της Αλεξανδρούπολης τα Αντιδιαβρωτικά έργα, με τους υλοτόμους από την περιοχή του Έβρου να έχουν πιάσει ήδη δουλειά και να εργάζονται πυρετωδώς.

Μάλιστα δεν αποκλείεται ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που δείχνει προσωπικό ενδιαφέρον για τα συγκεκριμένα έργα, να βρεθεί αύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου στον Έβρο ικαι να επισκεφθεί την περιοχή Παλαγίας και Άβαντα για να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών. Όπως ενημερώνει με ανάρτηση του ο σύμβουλος του Γιώργος Αμυράς για θέματα αποκατάστασης των καμένων εκτάσεων του νομού Έβρου, δημοσιεύοντας και τις συγκεκριμένες φωτογραφίες:

“Εδώ και δυο μέρες οι υλοτόμοι του Έβρου έχουν πιάσει δουλειά στο καμένο δάσος, κατασκευάζοντας τα Αντιδιαβρωτικά έργα πάνω απ’ τα χωριά της Παλαγίας και του Άβαντα σε απόσταση 10 χλμ βόρεια της Αλεξανδρούπολης.
Φτιάχνουν τα λεγόμενα κορμοδέματα και κορμοφράγματα, κατεβάζουν τους καμένους κορμούς και τους καρφώνουν στο έδαφος σε οριζόντιες επάλληλες σειρές ώστε να συγκρατήσουν τα εδάφη από τη διάβρωση.
Οι υλοτόμοι που βλέπετε στις φωτό (αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους) είναι από τα ορεινά πομακικά χωριά Σιδηροχώρι και Πετρόλοφος και ήταν αυτοί οι άνθρωποι που στη μεγάλη πυρκαγιά του Έβρου έδωσαν μάχη επί έξι μερόνυχτα και κατόρθωσαν μαζί με δυο δασικούς υπαλλήλους κι ένα πυροσβεστικό όχημα να σταματήσουν την επέλαση της φωτιάς στον άξονα Καλλιθέα-Ταχτατζίκ-Τρεις Βρύσες και να σώσουν ένα παραγωγικό δάσος 100.000 στρεμμάτων!
Το δασαρχείο Αλεξανδρούπολης σοφά πράττοντας ανέθεσε τα Αντιδιαβρωτικά σε αυτούς τους ίδιους υλοτόμους (ΔΑΣΕ Σιδηροχωρίου και Πετρολόφου) που γνωρίζουν το δάσος σα το σπίτι τους.
Αντιστοίχως σε Ρόδο κ Πάρνηθα τελειώνουν οι προπαρασκευαστικές εργασίες για να μπουν κι εκεί στις καμένες εκτάσεις, υλοτόμοι κ δασεργάτες για τα αναγκαία έργα, θα σας ενημερώνω κι από δω με φωτό κ αναρτήσεις