Στουτγκάρδη: Με τους εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, γιόρτασαν οι Έλληνες την εθνική επέτειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στουτγκάρδη: Με τους εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, γιόρτασαν οι Έλληνες την εθνική επέτειο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα γαλανόλευκα ντύθηκε χθες η καρδιά της Στουτγκάρδης, όπου μένουν περίπου 15.000 Έλληνες, ανάμεσα τους και χιλιάδες Εβρίτες και Θρακιώτες γενικότερα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου με προεξάρχουσα την Προεδρική φρουρά, άγημα της οποίας βρέθηκε στην πόλη της Γερμανίας, οι συμπατριώτες μας ομογενείς απότισαν φόρο τιμής για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ήταν η δεύτερη φορά που πραγματοποιήθηκε αυτή η μεγαλειώδης παρέλαση στην πρωτεύουσα της Βάδης Βυρτεμβέργης για την επέτειο του ΟΧΙ από τον Ελληνισμό της Γερμανίας με το σύνθημα: “Για 2η φορά και για πάντα”.

Με πλήθος κόσμους, αφού είχαν δηλώσει συμμετοχή 76 σχολεία, σύλλογοι και κοινότητες. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το 1/3 σχεδόν των φορέων ήταν εκτός Βάδης Βυρτεμβέργης, σύμφωνα με τα μέλη του φορέα Omogenias Germanias eV, φορέας που συγκροτήθηκε για την οργάνωση της παρέλασης άλλων και άλλων κεντρικών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ανάμεσα τους φυσικά και Σύλλογοι Εβριτών και Θρακιωτών από την περιοχή ης Στουτγκάρδης αλλά και ολόκληρη την Γερμανία, αφού όλι οι Έλληνες μαζί, ενωμένοι γιόρτασαν με υπερηφάνεια την εθνική μας επέτειο και χειροκρότησαν τους παρελαύνο ντες, μαζί με τους Γερμανούς πολίτες της Στουτγκάρης.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου άρχισαν την Παρασκευή με τη βραδιά προς τιμή των φιλελλήνων Γερμανών και απογόνων του 1821, συνεχίστηκαν χθες με την παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Ολοκληρώνονται σήμερα με την επιμνημόσυνη δέηση και απόδοση φόρου τιμής στο μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, παρουσία Αγήματος των Ευζώνων που βρίσκονται όλο το τριήμερο στη Στουτγάρδη.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα Δορυφόρος Μονάχου