Κεραμέως: Αλλάζουν οι διοικήσεις 120 νοσοκομείων της χώρας – Νέος τρόπος επιλογής Διοικητών

Η πρώτη προκήρυξη πρόσληψης με το νέο σύστημα επιλογής Διοικήσεων φορέων του Δημοσίου θα άφορα τις διοικήσεις 120 νοσοκομείων της χώρας.

Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νέο σύστημα επιλογής Διοικήσεων φορέων, το οποίο περιλαμβάνεται στο σχετικό νομοσχέδιο που βρίσκεται αναρτημένο προς δημόσια διαβούλευση.

Η κ. Κεραμεως επανέλαβε πως η κυβέρνηση επιλεγεί να θέσει την διαδικασία επιλογής διοικητικών / διευθυντών υπό τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, να βάλει επιπλέον φίλτρα και οριζόντια κριτήρια για να αναβαθμίσει φορείς, προκείμενου να παρέχει καλύτερη εξυπηρέτηση στον πολίτη. Η υπουργός τόνισε επίσης ότι το νέο νομοσχέδιο θεσπίζει νέο πλαίσιο επιλογής Διοικήσεων των φορέων του Δημοσίου και πλαίσιο διαρκούς αξιολόγησής τους. Στην πράξη βέβαια θα δούμε αν δεν επιλέγονται και πάλι αποτυχνμένοι πολιτευτές ή άσχετοι με το αντικείμενο Διοικητές, όπως κατά κόρον έχει συμβεί και με την Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Επεσήμανε ακόμη ότι μόλις ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία,η πρώτη προκήρυξη θα άφορα τις διοικήσεις 120 νοσοκομείων της χώρας. Ανάμεσα τους φυσικά και τα δύο του νομού Έβρου και υγκεκριμένα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Υπενθυμίζουμε ότι στο νέο σχέδιο νόμου προβλέπεται μεταξύ άλλων η γραπτή εξέταση ΑΣΕΠ για τους νέους διοικητές των νομικών προσώπων του δημοσίου καθώς και τον νοσοκομείων. Προβλέπεται ακόμα η αξιολόγηση καθώς και ένα σύστημα κινήτρων για τους διευθυντές και διοικητές των ίδιων φορέων.

Η επιτροπή που θα επιλέγει τους διοικητές των ΥΠΕ θα αποτελείται από ένα μέλος ΑΣΕΠ που θα είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής, έναν νομικό σύμβουλο του κράτους, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, έναν γενικό γραμματέα από την προεδρία της κυβέρνησης και έναν γενικό γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης. Αντίστοιχα για τους διοικητές νοσοκομείων η επιτροπή θα απαρτίζεται από ένα μέλος ΑΣΕΠ, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας και τον διοικητή της αρμόδιας ΥΠΕ.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη το νομοσχέδιο που έχει τεθεί προς δημόσια διαβούλευσηπατώντας εδώ