Η Αμβέρσα «στην αγκαλιά» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Η Αμβέρσα «στην αγκαλιά» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

 Μια ιδιαίτερα σημαντικήεκδήλωση τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώθηκε την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στο Ελληνικό εστιατόριο Griekse Taverne στην Αμβέρσα του Βελγίου.

Σκοπό είχε την παρουσίαση της Περιφέρειας ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό για όλο το χρόνο. Διακεκριμένοι δημοσιογράφοι, διάσημοι bloggers, opinionleaders και influencers του Βελγίου, είχαν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στην πανέμορφη αυτήν περιοχή της Ελλάδας και να γνωρίσουν τα θέλγητρα της, στα πλαίσια της σχετικής προωθητικής καμπάνιας της ΠΑΜΘ με κεντρικό μήνυμα «Αγκαλιά Γεμάτη Ελλάδα».

Την εκδήλωση «άνοιξε» ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Υγείας, κ. Αθανάσιος Τσώνης, απευθύνοντας χαιρετισμό.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι ενημερώθηκαν για τα βασικά χαρακτηριστικά της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αλλά και των ανθρώπων της, για τους κυριότερους φυσικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς της περιοχής καθώς και για τα στοιχεία που κάνουν τον προορισμό αυτό ξεχωριστό.

Παράλληλα, στα πλαίσια ενός απολαυστικού Ελληνικού δείπνου, είχαν την ευκαιρία να γευτούν μοναδικά παραδοσιακά  πιάτα που συνοδεύτηκαν από διάσημα κρασιά της περιοχής αλλά και μία ξεχωριστή winetasting εμπειρία που ανέδειξε την οινική παράδοση της ΠΑΜΘ.

Στην Αμβέρσα βρέθηκε, μεταξύ άλλων και η κ. ΠάττυΚωνσταντινίδου, μέλος της ομάδας τουριστικής προβολής της ΠΑΜΘ, η οποία αρχικά υπογράμμισε τα κυριότερα πλεονεκτήματα της περιοχής, από τα ασύλληπτα τοπία και τημεγαλειώδη ιστορική κληρονομιά μέχρι την εντυπωσιακή ακτογραμμή και το ποικιλόμορφο πολιτιστικό προφίλ. Στη συνέχειααναφέρθηκε στην επιδίωξητης Περιφέρειας να εστιάσει σε πρακτικές που συμβάλουν στην πράσινη, βιώσιμη ανάπτυξη, ενώ παρουσίασε και επιπλέον πόλους έλξης τηςΠεριφέρειας, όπως είναι οι δημοφιλείςδρόμοι του κρασιούπου προσφέρουν στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τους τοπικούς αμπελώνες και τα φημισμένα οινοποιεία.

Η κ. Κωνσταντινίδουτόνισε ακόμη  πως το ενδιαφέρον για επίσκεψη στην Ελλάδα σημείωσε αύξηση στο Βελγική αγορά και πως  σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), το 2023,  η Ελλάδα ήταν μεταξύ των 3 κορυφαίων  αεροπορικών προορισμών για τους Βέλγους ταξιδιώτες.

Η εν λόγω δράση προβολής της ΠΑΜΘ στην  Αμβέρσα  αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου τουριστικού στρατηγικού σχεδιασμού που έχει ως βάση την καμπάνια «Αγκαλιά γεμάτη Ελλάδα».Βασικό ζητούμενο είναι η ανάδειξη μιας ιδιαίτερα θετικής εικόνας της ΠΑΜΘ στη Βελγική αγορά, προκείμενου να ενταχθεί η Περιφέρεια στις πρώτες επιλογές των επαγγελματιών τουρισμού, αλλά και των μεμονωμένων ταξιδιωτών.