Παραλήρημα Ερντογάν κατά πάντων: Θυμήθηκε… Θράκη, Θεσσαλονίκη και τα «σύνορα της καρδιάς»

Παραλήρημα Ερντογάν κατά πάντων: Θυμήθηκε… Θράκη, Θεσσαλονίκη και τα «σύνορα της καρδιάς»

Σε αντιδυτικό παραλήρημα ΄κατά πάντων επιδόθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χθεσινή του ομιλία, μια μέρα πρν την επέτειο για την σημερινή επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του Τουρκικού Κράτους.

Τίτλους τέλους έβαλε χθες ο Ερντογάν στην διαδικασία αποκατάστασης των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, ενώ άνοιξε νέους «λογαριασμούς» σε ένα αντιδυτικό παραλήρημα, καθώς μιλώντας μπροστά σε εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς του έφθασε στο σημείο όχι μόνο να θυμηθεί τα «σύνορα της καρδιάς», αλλά και να απειλήσει το Ισραήλ ότι «μπορεί να έρθει μια νύκτα ξαφνικά..». Και το πλήθος να απαντά στον Τούρκο ηγέτη ρυθμικά «στείλε τουρκικό Στρατό..».

Προειδοποίησε μάλιστα την Δύση ότι εάν επιδιώκει μια νέα σύγκρουση Σταυροφόρων – Ημισελήνου, η Τουρκία θα σταθεί όρθια με αποφασιστικότητα.
Οι δηλώσεις αυτές την παραμονή της επετείου της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την ίδρυση του Τουρκικού Κράτους, δίνουν το στίγμα της συνολικής στροφής που επιχειρεί ο Τούρκος ηγέτης εγκαταλείποντας οριστικά τον κοσμικό και δυτικά προσανατολισμένο Κεμαλισμό.

Ο Τ. Ερντογάν είχε από τις προηγούμενες ημέρες καλέσει ο ίδιος προσωπικά για συμμετοχή στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργάνωσε το κόμμα του στην Κωνσταντινούπολη για στήριξη στην Γάζα, το οποίο βεβαίως εξελίχθηκε σε μαζική συγκέντρωση εναντίον του Ισραήλ και της Δύσης.

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο Τούρκος ηγέτης θέλοντας να εξηγήσει το ενδιαφέρον του για την Γάζα, ανακάλεσε την θεωρία των «συνόρων της καρδιάς», στα οποία φρόντισε να συμπεριλάβει και την… Θεσσαλονίκη.

«Υπερασπιζόμαστε τη Γάζα, όπως κάναμε και στο παρελθόν στη Θράκη, στα Βαλκάνια, στον Καύκασο, σε κάθε σπιθαμή των ακτών της Ανατολικής Μεσογείου, στην Κεντρική Ασία, τη Νότια Ασία, σε όλη την Αφρική, εν ολίγοις, όπου έφταναν οι ορίζοντές μας…. Σήμερα, μερικοί άνθρωποι βλέπουν τη Γάζα ως ένα μέρος πολύ, πολύ μακριά, ένα μέρος που δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Ωστόσο, πριν από έναν αιώνα, για αυτό το έθνος, για αυτή τη χώρα, η Γάζα δεν ήταν διαφορετική από τα Άδανα. Όπως η Αδριανούπολη δεν διέφερε από τα Σκόπια, το Κιρκλαρελί δεν διέφερε από τη Θεσσαλονίκη, το Μαρντίν δεν διέφερε από τη Μοσούλη, το Γκαζιαντέπ δεν διέφερε από το Χαλέπι, η Γάζα ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας μας… Μας χώρισαν από όλες αυτές τις χώρες που είναι τόσο δικές μας όσο το αίμα μας, η ζωή μας και η αγάπη μας..».