Συνάντηση Δερμεντζόπουλου-Δένδια, για θέματα φαρμακευτικής κάλυψης, συνταξιοδοτικό, ασφαλιστικό, στεγαστικό και ασφαλή μετακίνηση στρατιωτικών

Συνάντηση Δερμεντζόπουλου-Δένδια, για θέματα φαρμακευτικής κάλυψης, συνταξιοδοτικό, ασφαλιστικό, στεγαστικό και ασφαλή μετακίνηση στρατιωτικών

Συνάντηση με συγκεκριμένα ζητήματα που έθεσε λεπτομερώς, πραγματοποίησε ο Βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα , συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν έντονα τους στρατιωτικούς στο νομό Έβρου και όχι μόνο, όπως αυτά μεταφέρθηκαν στον βουλευτή κ.Δερμεντζόπουλο από τους ίδιους, κατά τις συνεχείς επαφές και συναντήσεις του μαζί τους. 0 Η δήλωση του Βουλευτή Έβρου αναφέρει:

«Στη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδια, συζητήσαμε για την εισαγωγή δεξιοτήτων στη στρατιωτική θητεία και για πολλά σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ζητήματα όπως είναι η μεταφορά τους, η στέγαση, η φαρμακευτική τους κάλυψη αλλά και το συνταξιοδοτικό – βαθμολογικό ζήτημα, τα οποία έχω συζητήσει διεξοδικά με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπροσώπους τους, σε διαδοχικές συναντήσεις μας.

– Εισαγωγή Δεξιοτήτων στη Στρατιωτική Θητεία

Το 2017 από τη θέση τότε του Τομεάρχη Άμυνας της ΟΝΝΕΔ είχαμε προτείνει την εισαγωγή δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας. Μια θητεία που δεν θα αλλοιώνεται ο χαρακτήρας της στρατιωτικής εκπαίδευσης, αλλά παράλληλα θα εμπλουτίζεται με γνώσεις, δεξιότητες και εργασιακή εμπειρία.

Χαίρομαι γιατί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας υλοποιεί αυτή τη φιλοδοξία και σκέψη, εφαρμόζοντας ένα σχέδιο που πολλές χώρες, εδώ και χρόνια, έχουν υιοθετήσει.

– Ζητήματα Ασφαλούς Μετακίνησης του Προσωπικού του Στρατού.

Επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός και η ανακατανομή οχημάτων του ελληνικού στρατού με πρωτεύοντα στόχο την ασφάλεια του προσωπικού.

-Επίλυση του Συνταξιοδοτικού – Βαθμολογικού ζητήματος των Επαγγελματιών Οπλιτών

– Στεγαστικές Ανάγκες Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Ζήτησα από τον Υπουργό να εξεταστούν περιοχές και στον Έβρο, όπου υπάρχουν ανάγκες για Στρατιωτικά Οικήματα.

 – Φαρμακευτική Κάλυψη Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Να εκδοθεί Κ.Υ.Α. για την έναρξη εφαρμογής του άρθρου 21 του Ν.5018 «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων». Θα μπορούν ουσιαστικά οι ασφαλισμένοι των τριών σωμάτων στρατού – Γενικό Επιτελείο Στρατού, Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Γενικού Επιτελείου Ναυτικού – καθώς και των μελών των οικογενειών τους, να απευθύνονται σε όλα τα φαρμακεία της χώρας.

Για όλα τα ανωτέρω ζητήματα ο Υπουργός, θα επανέλθει σύντομα με διευκρινίσεις και τις ανάλογες αποφάσεις.

Από την πλευρά μου να συγχαρώ την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τόσο τον Υπουργό, Νίκο Δένδια, όσο και τον Υφυπουργό, Γιάννη Κεφαλογιάννη για τη συστηματική δουλειά και την εξαιρετική συνεργασία μας».