“Καζάνι που βράζει” ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης: Η ματαίωση διαγωνισμού πρόσληψης “ημετέρων”, το ΤΑΙΠΕΔ και η Κυβέρνηση

“Καζάνι που βράζει” ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης: Η ματαίωση διαγωνισμού πρόσληψης “ημετέρων”, το ΤΑΙΠΕΔ και η Κυβέρνηση

Περίεργα πράγματα συμβαίνυν τελευταία στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος θυμίζει “καζάνι που βράζει”, προκαλώντας… πονοκεφάλους στο ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο μοναδικός του μέτοχος, αλλά και στην Κυβέρνηση η οποία ασφαλώς και έχει λόγο στις εξελίξεις.

Δεν είναι τυχαία κάποια γεγονότα που διαδραματίσθηκαν εδώ και δυο εβδομάδες περίπου. Όπως για παράδειγμα, ο ερχομός στην Αλεξανδρούπολη δυο φορές του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη και οι συητήσεις του με την διοίκηση του ΟΛΑ Α.Ε.  Η δεύτερη μάλιστα την περασμένη Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, όπου υποδέχθηκε στο λιμάνι τον υπουργό Οικονομικών της Βουλγαρίας  Assen Vassiliev, o οποίος επισκέφθηκε την πρωτεύουσα του Έβρου. Μια συνάντηση και ενημέρωση, από την οποία όμως, όπως διαπίστωσαν δημοσιογράφοι αλλά και αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες, απουσίαζε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ Α,Ε Κώστας Χατζηκωνσταντίνου.  Κάτι που πολύ σπάνια συμβαίνει.

Το δημοσίευμα για προσλήψεις “ημετέρων”

Πριν από 10 ημέρες και συγκεκριμένα στις 24 Οκτωβρίου, στην αθηναϊκή ιστοσελίδα Radar.gr που ασχολείται ιδιαίτερα με τα παρασκήνια και τις εξελίξεις σε επιχειρηματικά  θέματα  και στην στήλη παρασκηνίιυ “TOP SECRET”, δημοσιεύθηκε ένα θέμα που αφορούσε τον κ.Χατζηκωνσταντίνου, με τίτλο: “Η σύμβαση του ΟΛΑ με ιδιωτική εταιρεία και οι προσωπικές σχέσεις πίσω από αυτή”. το οποίο περιείχε αναφορές που προκάλεσαν αίσθηση. Έγραφε συγκεκριμένα:

“Σε ένα βόρειο ωστόσο λιμάνι στα ανατολικά σύνορα της χώρας, κάτι «περίεργα» πράγματα μαθαίνουμε.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε πέρσι αυτό τον καιρό στο επίκεντρο της δημοσιότητας, όταν το ελληνικό Δημόσιο αποφάσισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να σταματήσει την διαδικασία ανοίγματος προσφορών στο πλαίσιο της εξαγγελθείσας με τυμπανοκρουσίες παραχώρησης.

Στη συνέχεια, και αφού ο πρωθυπουργός εξήγγειλε επισήμως την αυτοδύναμη ανάπτυξη του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ), το ΤΑΙΠΕΔ έδωσε ιδιαίτερο βάρος σε διαδικασίες στήριξης της ευαίσθητης αυτής λιμενικής εγκατάστασης.

Μάλιστα, αποφασίστηκε στο πλαίσιο της επάνδρωσης στελεχιακά του ολιγάριθμου προσωπικού του Λιμένος να συναφθεί μία σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία, προκειμένου να υποστηριχθούν τεχνικά και διοικητικά τα έργα του ΟΛΑ, αποφεύγοντας τις εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Μέχρι εδώ όλα καλά– και ψόγος ουδείς! Τα λιμάνια έχουν ανάγκες και πρέπει να δίνονται δραστικές λύσεις, όχι ασπιρίνες.

Έλα ντε όμως που έφτασε στα αυτιά μας ότι το συγκεκριμένο προσωπικό που θα απασχολήσει η εν λόγω εταιρεία στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συνδέεται κατά διάφορους τρόπους (κουμπάρος, ανιψιός ή και … έτερες στενότερες διαπροσωπικές σχέσεις) με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού κ. Κώστα Χατζηκωνσταντίνου.

Προφανώς, εμείς δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε.

Μήπως όμως ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΛΑ, με το «ύφος των 1000 καρδιναλίων» που τόσο κόπτεται για την διαφάνεια και την ορθότητα των ακολουθούμενων διαδικασιών, να ελέγξει λίγο παραπάνω την υπόθεση αυτή και να ενημερώσει αρμοδίως την διοίκηση του Ταμείου;

Λέμε, μήπως…”

Αυτά γράφτηκαν και τα αναπαρήγαγε μάλιστα και τοπική ιστοσελίδα του Έβρου, χωρίς να υπάρξει κάποια επίσημη διάψευση από οποιονδήποτε. Συνέπεσαν όμως με τις δυο επισκέψεις του Δημήτρη Πολίτη, Διευθύνοντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ που είναι υπεύθυνο και για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ακολούθησε και η απουσία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργαισμού Λιμένος Κώστα Χατζηκωνσταντίνου από την επίσκεψη του Βούλγαρου υπουργού Οικονομικών, ενώ γενικότερα τις τελευταίες ημέρες δεν πολυεμφανίζεται στα γραφεία. Τι συμβαίνει τελικά; Μήπως το δημοσίευμα που αναφέραμε μόνο τυχαίο δεν είναι;

Στα “μαχαίρια Χατζημιχαήλ-Χατζηκωνσταντίνου, ακυρώθηκε

η πρόσληψη τεσσάρων ατόμων με μισθούς golden boys

Οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν ότι όσα έγραψε η αθηναϊκή ιστοσελίδα radar.gr έχουν δόση αλήθειας. Έγινε προσπάθεια να υπάρξει μέσω ενός “διαγωνισμού” πρόσληψη τεσσάρων ατόμων για περίπου 3 χρόνια, με μισθούς… golden boys, που θα έφταναν ξεπερνούσαν τις 2.500 ευρώ καθαρά τον μήνα. Το θέμα χερίστηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ Α.Ε Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, αλλά υπήρξαν αντιδράσεις άμεσα και έντονες, γιατί  φαίνεται ότι κάποιοι από τους υποψήφιους και υποψήφιες για πρόσληψη, είχαν όντως συγγενικές ή φιλικές σχέσεις μαζί του.

Ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Α.Ε Κώστας Χατζημιχαήλ μαθαίνουμε ότι έγινε έξαλλος διαπιστώνοντας πως πήγε να γίνει αυτή η… μεθόδευση και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων και ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αποδεχθεί κάτι τέτοιο. Ενημερώθηκε άμεσα το ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο μοναδικός μέτοχος του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και γι αυτό ο Διευθύνων Σύμβουλος του κ.Πολίτης ήρθε επσευσμένα δυο φορές στον Έβρο. Παράλληλα ενημερώθηκε και η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Μέγαρο Μαξίμου, αφού το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λόγω του γνωστού  γεωστρατηγικού, γεωοπολιτικού, ενεργειακού και οικονομικούτου  ρόλου, έχει ιδιαίτερη σημασία και όσα γίνονται αντανακλούν και στην Κυβέρνηση. Αυτή άλλωστε ουσιαστικά και διορίζει, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ την διοικητική ιεραρχία στον ΟΛΑ Α.Ε.

Ο “διαγωνισμός” που πήγε να γίνει και τον χειρίστηκε ο κ.Χατζηκωνσταντίνου, τελικά δεν προχώρησε και ουσιαστικά ματαιώθηκε. Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν το διοικητικό δίδυμο να έχει έντονη λεκτική αντιπαράθεση για το συγκεκριμένο ζήτημα, με τον πρόεδρο κ.Χατζημιχαήλ να είναι κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να δεχθεί προσλήψεις με τέτοιους μάλιστα οικονομικούς όρους, ενώ θα υπάρχει οποιαδήποτε… σκιά για την διαδικασία. Το ζήτημα έλαβε τέτοιες διαστάσεις, αφού πολύς κόσμος που έχει σχέση με το λιμάνι και τις διαδικασίες του έγινε γνώστης όσων συνέβησαν τελευταία, που δεν θα πρέπει να αποκλεστεί ακόμα και το ενδεχόμενο να υπάρξει και παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τα διαδραματισθέντα στον ΟΛΑ Α.Ε.