Ορεστιάδα: Το Τμήμα Δασολογίας-Περιβάλλοντος του ΔΠΘ υποδέχθηκε τους πρωτοετείς φοιτητές

Ορεστιάδα: Το Τμήμα Δασολογίας-Περιβάλλοντος του ΔΠΘ υποδέχθηκε τους πρωτοετείς φοιτητές

Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης  υποδέχτηκε τους πρωτοετείς φοιτητές για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-2024.

Η υποδοχή ολοκληρώθηκε με τη συμβολική φύτευση στον εξωτερικό χώρο του Τμήματος ενός δέντρο του είδους καραγάτσι (Ulmus minor) το οποίο υιοθετήθηκε από τους φοιτητές του 1ου έτους.
Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Κ. Σίδερης την Τρίτη 7 Νοεμβρίου και αρχικά τελέσθηκε αγιασμός από τον εκπρόσωπο του οικείου Μητροπολίτου Αρχιμ. Βαρθολομαίο Αστεριάδη.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Καθηγητής Γεώργιος Τσαντόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας, Καθηγητής Σπύρος Γαλατσίδας, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ Δημήτρης Βαρσαμακίδης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Ορεστιάδας, οι εκπρόσωποι, του Συλλόγου Φοιτητών Στέλλα Μοσχίδου, του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Ορεστιάδας “Οι Ακρίτες” Ελένη Τσανασίδου και της Χορευτική Ομάδας Φοιτητών Ορεστιάδας Γεώργιου Παπαδόπουλου.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Προγράμματος Σπουδών και του Επαγγέλματος του Δασολόγου, από τον Καθηγητή Απόστολο Κυριαζόπουλο, η παρουσίαση των ψηφιακών δυνατοτήτων του ΔΠΘ, από τον Επίκουρο Καθηγητή Θωμά Καταγή, η παρουσίαση της επικοινωνίας και συνεργασίας με τη γραμματεία, από τον Προϊστάμενο της Γραμματείας του Τμήματος Χρήστο Βαρσαμακίδη, η παρουσίαση των υπηρεσιών της βιβλιοθήκης της Σχολής από την Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Χρυσοβαλάντου Αντωνοπούλου, ως Προέδρου της Επιτροπής Βιβλιοθήκης.