Το νέο εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας ELPEN της Εβρίτικης οικογένειας Πενταφράγκα, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός

Το νέο εργοστάσιο της φαρμακοβιομηχανίας ELPEN της Εβρίτικης οικογένειας Πενταφράγκα, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το νέο εργοστάσιο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ELPEN, της Εβρίτικης οικογένειας Πενταφράγκα που βρίσκεται στην Κερατέα, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το εργοστάσιο αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση των τελευταίων ετών στην Ανατολική Αττική και η ELPEN που ιδρύθηκε από τον Δημήτρη Πενταφράγκα το 1965 μαζί με την σύζυγο του Ελένη και ο οποίος κατάγεται από την Ορεστιάδα. Πλέον οι γιοι και η οικογένεια γενικά την έχουν εκτοξεύσει καθιστώντας την μια από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, προχώρησε στην υλοποίηση της τεράτιας αυτής επένδυσης.
Το νέο εργοστάσιο, έκτασης 10.000 τετραγωνικών μέτρων, διαθέτει δύο μονάδες παραγωγής και εστιάζει σε εισπνεόμενα και στερεάς μορφής φάρμακα. Απασχολεί 120 εργαζόμενους, οι οποίοι μέχρι τον Μάρτιο του 2024 θα έχουν ανέλθει σε 200. Τελικός στόχος είναι η δημιουργία 800 νέων θέσεων εργασίας, εκ των οποίων το 30% υψηλής εξειδίκευσης, συνδράμοντας στην αντιστροφή του brain drain.
Η ELPEN πραγματοποιεί επενδύσεις ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ έως το 2025 για την ανάπτυξη παραγωγικών και ερευνητικών εγκαταστάσεων.
Η νέα Μονάδα μπορεί να παράξει περισσότερες από 35.000.000 συσκευασίες εισπνεόμενων ετησίως και 36.000.000 συσκευασίες στερεάς μορφής. Μπορεί να παράξει 250.000 φιάλες το λεπτό με πλήρη έλεγχο ποιότητας και με ελάχιστη επιβάρυνση στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Παρόλο που είναι πλήρως αυτοματοποιημένη Μονάδα και διαθέτει ρομποτικά συστήματα και μηχανές που δεν χρησιμοποιούνται στην Ελληνική αγορά, είναι το μοναδικό εργοστάσιο στη χώρα μας που σχεδιάστηκε έτσι εξαρχής, ώστε να παρέχει τη δυνατότητα χρήσης των πλέον σύγχρονων προωθητικών αερίων με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σύμφωνα και με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές οδηγίες που θα τεθούν σύντομα σε ισχύ.
Ο κ.Μητσοτάκης μίλησε στους εργαζόμενους, συνεχάρη την οικογένια Πενταφράγκα για αυτή την επένδυση και επισκέφηκε τους χώρους παραγωγής του εργοστασίου όπου ενημερώθηκε για τις διαδικασίες.