Παραδοχή Χατζηγιάννογλου: “Η Σχολή Ψυχολογίας είναι ακόμα στα λόγια. Τίποτα δεν προχώρησε. Παίρνουν τη Νοσηλευτική” (ΒΙΝΤΕΟ)

Παραδοχή Χατζηγιάννογλου: “Η Σχολή Ψυχολογίας είναι ακόμα στα λόγια. Τίποτα δεν προχώρησε. Παίρνουν τη Νοσηλευτική” (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυο εβδομάδες μετά τις ξεκάθαρες δηλώσεις από τον Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Φώτη Μάρη ότι η Σχολή Νοσηλευτικής φεύγει από το Διδυμότειχο για Αλεξανδρούπολη και μια εδομάδα μετά τις δηλώσεις ότι δεν προχώρησε ακόμα τίποτα για την Σχολή Ψυχολογίας, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου παραδέχθηκε και τα δύο. 

Μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM FM 93,6 και στον Δ.Κολιό, αρχικά παραδέχθηκε ότι το Τμήμα Ψυχολογίας που ανακοινώθηκε ότι θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2024 και θα στεγαστεί στο Δημαρχείο, είναι ακόμα… στα λόγια και τίποτα δεν έχει προχωρήσει. Βέβαια προσπάθησε να ρίξει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους, δηλαδη το υπουργείο Παιδείας, το ΔΠΘ και την Περιφέρεια ΑΜΘ, αφήνοντας εκτός κάδρου ευθυνών την δημοτική του αρχή, την στιγμή που αυτός και οι συνεργάτες του πρέπει να… καίγονται για την λειτουργία της και να πιέζουν με κάθε τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης, αν και είπε πως δεν έχει ακόμα στα χέρια του κάποιο επίσημο έγγραφο ότι φεύγει η Σχολή Νοσηλευτικής για την Αλεξανδρούπολη μετά από τόσα χρόνια, παραδέχθηκε πως κάτι τέτοιο έχει δρομολογηθεί, αλλά… ΘΑ αντιδράσουν. Πότε; Όταν βγει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για ένταξη της στο ΔΠΘ και μετακόμιση στην Αλεξανδρούπολη;

“Το Τμήμα Ψυχολογίας είναι ακόμα στα λόγια”

Το πρώτο έντονα ανησυχητικό μήνυμα στον κόσμο ήταν για το Τμήμα Ψυχολογίας. Είπε συγκεκριμένα ο κ.Χατζηγιάννογλου: “Ετοιμάζονται να πάρουν το Τμήμα Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο, την ώρα που το Τμήμα Ψυχολογίας είναι ακόμα στα λόγια. Βγήκε το ΦΕΚ ίδρυσης, από κει και πέρα ούτε οι εγκαταστάσεις έχουνε προχωρήσει, ούτε κάτι άλλο. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Περιμένουμε την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, για να κάνουμε τις τροποποιήσεις μέσα στο Δημαρχείο για να έρθει του χρόνου εδώ η Σχολή. Περιμένουμε την έγκριση του κτιριολογικού από το υπουργείο Παιδείας για τις μόνιμες εγκαταστάσεις του Τμήματος Ψυχολογίας. Και τώρα ακόμα, ακόμα δεν έχουμε ξεκινήσει το Τμήμα Ψυχολογίας να δούμε τους πρώτους φοιτητές ιαι μας ενημερώνουν ότι θα φύγει το Τμήμα Νοσηλευτικής; Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να γίνει αυτό, δεν νομίζω ότι και μεις πρέπει να μείνουμε άπραγοι. Αναλόγως τις κινήσεις, πως θα το χειριστούν, θα απαντήσουμε και εμείς”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Μάρης: “Καθυστέρησαν στο Διδυμότειχο τα έργα για την Σχολή Ψυχολογίας” – Φεύγει απ’ του χρόνου η Νοσηλευτική;

Για την φυγή της Σχολής Νοσηλευτικής: “Δεν γίνεται να

διαμαρτύρεσαι, προτού σου στείλουν χαρτί ότι σου την παίρνουν”

Όσο για την φυγή της Σχολής Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη που φαίνεται να έχει ήδη αποφασιστεί με βάση τις δηλώσεις του Πρύτανη του ΔΠΘ, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάνογλου εξέφρασε μια… περίεργη άποψη. Όπως είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση και μάλιστα χαμογελώντας:

“Δεν γίνεται να διαμαρτύρεσαι, προτού σου στείλουν χαρτί ότι σου παίρνουν το Τμήμα Νοσηλευτικής. Αυτή ήταν η πρόταση ανέκαθεν του Δημοκριτείου. Αλλά κάθε φορά είτε άλλαζε ο υπουργός, είτε άλλαζε η Κυβέρνηση, η Νοσηλευτική έμενε εδώ. Το λέω σε αντιδιαστολή ότι σχεδόν αποφασίζουν να πάρουν τη Νοσηλευτική, την ώρα που ακόμα ακόμα δεν έχουμε ξεκινήσει το Τμήμα Ψυχολογίας. Γιατί άλλο είναι αν θα ρθει τελικά το Τμήμα Ψυχολογίας και άλλο είναι αν ήρθε τώρα αυτή την στιγμή που μιλάμε, που ετοιμάζονται να πάρουν το Τμήμα Νοσηλευτικής”.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ… ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Κλείνουμε το ρεπορτάζ με τις εξαιρετικά ανησυχητικές σημερινές δηλώσεις του κ.Χατζηγιάννογλου με δυο επισημάνσεις. Περιμένει λέει την έγκριση του κτιριολογικού για τις μόνιμες εγκαταστάσεις του Τμήματος Ψυχολογίας, την Πανεπιστημιούπολη δηλαδή, όταν ο Δήμος Διδυμοτείχου δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση για την πολεοδόμηση της περιοχής που θα χτιστούν οι εγκαταστάσεις και να κάνει το χαρακτηρισμό τους ως χώρος ανέγερσης εγακαταστάσεων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Κι επίσης περιμένει την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια για τα έργα στο Δημαρχείο όπου θα στεγαστεί προσωρινά η Σχολή Ψυχολογίας,, όταν αντί να είναι κάθε μέρα στην Κομοτηνή και να πιέζει για αυτό,  ο ίδιος και οι συνεργάτες επιτίθονταν στην απερχόμενη περιφερειακή αρχή του Χρήστου Μέτιου για όλα και είχε κάκιστες σχέσεις με την Περιφέρεια. Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον τώρα που εξελέγη ο Χριστόδουλος Τοψίδης με τον οποίο διατηρεί άριστες σχέσεις, θα προχωρήσει έστω κα με πολύ μεγάλη καθυστέρηση κάτι τέτοιο.