Σουφλί: Επεισοδιακή καταξίωξη και σύλληψη διακινητή – Τέσσερις λαθρομετανάστες τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Σουφλί: Επεισοδιακή καταξίωξη και σύλληψη διακινητή – Τέσσερις λαθρομετανάστες τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητή που μετέφερε 6 λαθρομετανάστες, είχαμε στην ευρύτερη περιοχή του Σουφλίου, με τελικό αποτέλεσμα την σύλληψη του αλλά και τον τραυματισμό των τεσσάρων λαθρομεταναστών που διακομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ο τραυματισμός τους, που ετυχώς ήταν ελαφρύς, προήλθε από την ανατροπή του αυτοκινήτου χρώματος λευκού (δεν είναι αυτό της φωτογραφίας), λόγω της ταχύτητας και των λανθασμένων χειρισμών του λαθροδιακινητή, στην περιοχή της Θυμαριάς και αφού πέρασε από το κπλόκο των Συνοριοφυάκων στον Προβατώνα, προσπαθώντας να ξεφύγει.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Συνελήφθη σε αγροτική περιοχή του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ένας (1)αλλοδαπός διακινητής,ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έξι (6) λαθρομετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, αρχικά δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εντοπίστηκε να έχει εκτραπεί της πορείας του και να έχει ανατραπεί σε παρακείμενο αγροτεμάχιο,με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων διακινούμενων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Επιπλέον,μετά την ακινητοποίηση του οχήματος ο οδηγός διακινητής τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως εντοπίστηκε λίγο αργότερα από τους αστυνομικούς και συνελήφθη, ενώ όπως διαπιστώθηκε για το όχημα είχε δηλωθεί κλοπή την 16-11-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΕΙΟΥ