“Πλακώθηκαν” στη Βουλή Κελέτσης και “Ελληνική Λύση” για “μαύρους αλλοδαπούς” και… μαύρη εργασία

“Πλακώθηκαν” στη Βουλή Κελέτσης και “Ελληνική Λύση” για “μαύρους αλλοδαπούς” και… μαύρη εργασία

Ένταση επικράτησε στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την διάρκεια της συζήτησης για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, με αφορμή την ρατσιστική φράση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Κώστα Μπούμπα που προκάλεσε αντίδραση του Εβρίτη υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Κελέτση.

Ο βουλευτής από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στους εργάτες γης είπε ότι θα καταθέσουν επίκαιρη ερώτηση «για να σταματήσετε να παίρνετε μαύρους αλλοδαπούς στα χωράφια».
Η αναφορά αυτή, προκάλεσε την έκρηξη του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρου Κελέτση, ο οποίος έκανε λόγο για «κυνήγι κεφαλιών». «Είναι απαράδεκτο στην αίθουσα να ακούγονται τέτοιες εκφράσεις, είναι απαράδεκτο σε αυτή την αίθουσα να γίνεται αναφορά σε ανθρώπινη ύπαρξη με βάση το χρώμα. Είναι ντροπή, είναι ντροπή!», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κελέτσης.

O βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, ανέφερε ότι διαστρεβλώθηκαν τα όσα είπε και μάλιστα ζητήθηκε να διορθωθεί η φράση του στα πρακτικά της Βουλής καθώς όπως υποστήριξε η φράση του αφορούσε την μαύρη εργασία.

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά και ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Βελόπουλος παρέχοντας πλήρη κάλυψη στον βουλευτή του. Όπως είπε, η φράση του διαστρεβλώθηκε, ωστόσο, σημείωσε ότι «εμείς μιλάμε από στήθους, δεν διαβάζουμε κείμενα και μπορεί εν τη ρύμη του λόγου να κάνουμε λάθος». «Δεν θα διαστρεβλώνετε τα όσα λέει η Ελληνική Λύση», σημείωσε και συνέχισε επιτιθέμενος προς τον υφυπουργό λέγοντας: «ο έξυπνος παραδέχεται ο πονηρός δικαιολογείται, και ο ανόητος επιμένει. Μην επιμένετε δεν είστε ανόητος, πονηρός είστε».

Μετά τις διευκρινιστικές δηλώσεις του κ. Μπούμπα αλλά και του πρόεδρου της Ελληνικής Λύσης, ότι αφορούσε στη μαύρη εργασία, οι τόνοι έπεσαν. «Χαίρομαι για τη δική σας ρητή θέση για το ζήτημα αυτό! Δεν ήσασταν παρών, δέχομαι μπορεί να έκανε λάθος», είπε ο κ. Κελέτσης και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος παρενέβη για να γίνει η διόρθωση στα πρακτικά. «Ας το θεωρήσουμε λήξαν, ο κ. Μπούμπας άλλο ήθελε να πει άλλο είπε. Θετικό ότι δεν ήθελε να πει αυτό», κατέληξε ο κ. Κελέτσης.

Τα σχόλια απενεργοποιήθηκαν