Ορεστιάδα: Με τροχόσπιτο και Ι.Χ δυο Έλληνες και αλλοδαπός μετέφεραν λαθρομετανάστες και συνελήφθησαν

Ορεστιάδα: Με τροχόσπιτο και Ι.Χ δυο Έλληνες και αλλοδαπός μετέφεραν λαθρομετανάστες και συνελήφθησαν

Συνελήφθησαν σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, τρεις διακινητές, εκ των οποίων δυο Έλληνες και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων Έβρου αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Καστανέων, συνέλαβαν τον αλλοδαπό διακινητή, διότι ως οδηγός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου μετέβη στο παραπάνω σημείο προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι παραπάνω αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών, διαπίστωσαν ότι ο δράστης μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας, μία (1) μη νόμιμο μετανάστη, την οποία είχε αποκρύψει εσωτερικά της καμπίνας του τροχόσπιτου.

Στη δεύτερη περίπτωση στην Ορεστιάδα και στο Διδυμότειχο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Διδυμοτείχου συνέλαβαν τους δύο Έλληνες διακινητές, διότι τους εντόπισαν νωρίτερα στην πόλη της Ορεστιάδας να αποβιβάζουν από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τρεις (3) λαθρομετανάστες τους οποίους είχαν μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Σημειώνεται ότι σε σήμα στάσης των αστυνομικών ο συνοδηγός του οχήματος τράπηκε πεζός σε φυγή, ενώ ο οδηγός, ο οποίος στερείται άδεια ικανότητας οδήγησης ανέπτυξε ταχύτητα με το όχημα προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης. Έπειτα από έρευνες των παραπάνω αστυνομικών εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δράστες, ενώ στη συνέχεια σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του συνοδηγού διακινητή βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούντο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.