Σουφλί: Εγκαινιάσθηκε και συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο “Εικόνες από Μετάξι”

Σουφλί: Εγκαινιάσθηκε και συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο “Εικόνες από Μετάξι”

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, πραγματοποίησε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας, με τίτλο “Εικόνες από Μετάξι”, στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού στην πόλη του Σουφλίου.

Μια έκθεση η οποία αποτυπώνει την μοναδική διαδρομή από την μουριά μέχρι το ύφασμα του μεταξιού, η οποία κρύβει ιστορίες και στιγμές που αποτυπώθηκαν μέσα από τον φωτογραφικό φακό μοναδικά. Έργα τέχνης, από έναν άλλο κόσμο – παράλληλο από αυτόν που βιώνουμε. Οι φωτογράφοι του Κέντρου, χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία ως μέσο δημιουργικής έκφρασης φωτογράφισαν το μετάξι. Το φωτογραφικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα τυπώθηκε πάνω σε ύφασμα από μετάξι. Οι φωτογραφίες εκτίθενται, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με ένα «διπλό» έργο τέχνης. Το ύφασμα από μετάξι προϊόν 100% βιολογικής καλλιέργειας και τις εικόνες από όλη την διαδικασία παραγωγής του.

Οι δημιουργοί – φωτογράφοι: Νίκος Ανδρεαδάκης, Γιάννης Γκόγκος, Χριστίνα Γκούσιου, Ηλίας Γρηγοριάδης, Γεωργία Δημητρίου, Νίκος Ζωάκης, Δημοσθένης Καραγεωργίου, Μιχάλης Μπολιάκης, Γιάννης Μπουλταδάκης, Ηλίας Παπαδάκης, Κατερίνα Παπαπαναγιώτου, Γιούλα Πατσή, Ανέζα Σπανοπούλου, Τζούλια Τσιρίδου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Βασίλης Δελησταμάτης, ο Δήμαρχος Σουφλίου, κ. Παναγιώτης Καλακίκος, ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδριανούπολη, κ. Άρης Ραδιόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών, Εμπόρων & Βιοτεχνών Σουφλίου & Περιφέρειας, κ. Θεόδωρος Τσιαμίτας, η υπεύθυνη του Μουσείο Μετάξης του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) κα. Δημισκίδου Δήμητρα, επιχειρηματίες – παραγωγοί μεταξιού καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Σουφλίου, κ. Παναγιώτης Καλακίκος εγκαινιάζοντας την έκθεση δήλωσε, “Με μεγάλη χαρά ο Δήμος Σουφλίου παραχώρησε την αιγίδα του στην έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα το οποίο προβάλει τόσο το μετάξι όσο και την πόλη του Σουφλίου. Συνεχάρη τους φωτογράφους για τις φωτογραφίες που δημιουργήσαν και δήλωσε ότι η συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης θα συνεχιστεί και με άλλες δράσεις”.

Η έκθεση φωτογραφίας “Εικόνες από Μετάξι” υλοποιείται, με την οικονομική υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, την αιγίδα του Δήμου Σουφλίου και την υποστήριξη του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού.

Η έκθεση φωτογραφίας θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 π.μ έως 21:00 μ.μ. μέχρι τις 6/12/2023.

ℹ️ Περισσότερες πληροφορίες: www.kedifot.gr

Φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάληση μπορείτε να κάνετε λήψη από τον παρακάτω σύνδεσμο (link):  https://we.tl/t-6goip6usOs

Φωτογραφίες: Ηλίας Γρηγοριάδης