Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, η Αλεξανδρούπολη γιόρτασε σήμερα τον πολιούχο της Άγιο Νικόλαο.
Επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο Μητροπολητικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, όπου τελέσθηκε το πρωί Αρχιερατικό Συλλείτουργο από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο και τον Επίσκοπο Τανάγρας κ. Απόστολο.
Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Κελέτσης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βασίλης Δελησταμάτης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι,
Επίσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Ρούφος, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρούλα Τσιρτσίδου και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων.
Παρέστησαν επίσης ο Διοικητής της 12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Έβρου Υποστράτηγος Χρήστος Μπακιρτζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάμπρος Τσιάρας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Δυνάμεων Έβρου Σπύρος Κούτρας κιαι ο Λιμενάρχης κ.Ιωάννου.
Αφού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Άνθιμος αναφέρθηκε στον σημερινό εορτασμό του Αγίου Νικολάου και την σημασία του για την Αλεξανδρούπολη, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νικολάου στην πόλη. Μάλιστα πέρασε και από το παραλιακό μέτωπο, όπου μπροστά από τον Φάρο έγινε στάση.
Παρά το τσουχτερό κρύο, εκατοντάδες πολίτες της πόλης ακολούθησαν την πομπή.
Ακολούθησαν στο Επισκοπείο οι καθιερωμένες ευχές παρουσία των επισήμων που πήραν μέρος στο σημερινό εορτασμό του πολιούχου της Αλεξανδρούπολης.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΣΤΗΝ Ζωντανή μετάδοση του Evros-news.gr ΕΔΩ
Οι δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη
Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στον σημερινό εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου