Προσλήψεις Δασοκομάντος στην Αλεξανδρούπολη με απολυτήριο λυκείου για 7 χρόνια και δικαίωμα μονιμοποίησης

Προσλήψεις Δασοκομάντος στην Αλεξανδρούπολη με απολυτήριο λυκείου για 7 χρόνια και δικαίωμα μονιμοποίησης

Νόμο του Κράτους αποτελεί πλέον το νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας – Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής και σε αυτό περιλαμβάνεται η υπουργική τροπολογία που αφορά στην σύσταση 16 Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων, η μία από αυτές μάλιστα με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Θα ακολουθήσουν προσλήψεις συνολικά 500 στελεχών που θα επανδρώσουν τις νέες αυτές Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων, των Δασοκομάντος δηλαδή. Ένας αριθμός που ακόμα δεν έχει καθοριστεί, θα προσληφθεί και για την «Ε.ΜΟ.Δ.Ε.» της Αλεξανδρούπολης. Όπως προβλέπει η τροπολογία που ψηφίστηκε, ο μεγαλύτερος αριθμός όσων προσληφθούν θα είναι με Απολυτήριο Λυκείου, ενώ υπάρχουν και κάποιες θέσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έρχονται προσλήψεις: Ίδρυση Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων «Ε.ΜΟ.Δ.Ε.» (Δασοκομάντος), με έδρα την Αλεξανδρούπολη

Τι θα ισχύσει για την πρόσληψη με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) και  τουλάχιστον απολυτήριο Λυκείου; Τα κριτήρια μοριοδότησης πρόσληψης αποτελούν:

α) εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ως εφέδρων αξιωματικών Ειδικές Δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων Προεδρική Φρουρά,

β) κατοχή πτυχίου Υποβρύχιου Καταστροφέα πτυχίου Σχολής Αλεξιπτωτιστών των Ενόπλων Δυνάμεων,

γ) αριθμός των αντιπυρικών περιόδων των πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης,

δ) τα εθελοντισμού Πυροσβεστικό Σώμα,

ε) κατοχή πτυχίου των πανεπιστημιακών τμημάτων Δασολογίας Δασοπονίας,

στ) προϋπηρεσία ως δασεργάτης και

ζ) κατοχή επαγγελματικής άδειας οδήγησης.

Οι υποψήφιοι ΔΕΝ πρέπει να έχουν υπερβεί εικοστό όγδοο (28ο) ηλικίας τους κατά 31η Δεκεμβρίου του έτους λήξης προθεσμίας υποβολής αίτησης συμμετοχής.

Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων προσλαμβάνονται εργασίας δημοσίου δικαίου θητεία διάρκειας (7) ετών, οποία περιλαμβάνεται και χρόνος εκπαίδευσης

Με την συμπλήρωση επταετούς θητείας, οι Πυροσβέστες Δασικών Επιχειρήσεων δύνανται, αίτησή τους, οποία υποβάλλεται τρεις (3) τουλάχιστον πριν από συμπλήρωση επταετίας, εφόσον έχουν αξιολογηθεί όλες τις εκθέσεις ικανότητας γενικό χαρακτηρισμό τουλάχιστον «αποδεκτή) (Βαθμολογία στα επιμέρους βασικά προσόντα: τρία [3]) και κριθούν ικανοί από Κατώτερο Συμβούλιο Πυροσβεστικού Σώματος, να μονιμοποιηθούν, καταλαμβάνοντας μόνιμες οργανικές Θέσεις κατηγορίας και ειδικότητας για οποία προσλήφθηκαν.

Οι ειδικότητας πυροσβεστικού Τεχνικού προσωπικού, Θέσεις «Πυρονόμων Αρχιπυροσβεστών Υπαρχιτιυροσβεστών Πυροσβεστών», οι ειδικότητας πυροσβεστικού επιστημονικού προσωπικού, εισάγονται Σχολή Αξιωματικών Πυροσβεστικής Ακαδημίας και κατόπιν ευδόκιμης αποψοίτησής τους, τους απονέμεται βαθμός του Ανθυποπυραγού Γενικών Καθηκόντων.

Δεν ψήφισαν τις Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων και στον Έβρο,

ΚΚΕ, “Ελληνική Λύση”-Βελόπουλος, “Νίκη”, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας

Την δημιουργία των 16 Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων σε όλη την επικράτεια ανάμεσα τους και στην Αλεξανδρούπολη, υπερψήφισαν η Ν.Δ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και οι Σπαρτιάτες. Αντίθετα την καταψήφισαν ΚΚΕ και Νίκη ενώ με το «παρών» τοποθετήθηκαν η  “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου, η Νέα Αριστερά (όσοι έφυγαν απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ) και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Την δημιουργία της «Ε.ΜΟ.Δ.Ε.» της Αλεξανδρούπολης όπου θα προσληφθούν για την επάνδρωση της με την διαδικασία που προαναφέραμε, το κυβερνών κόμμα που έχει τρεις βουλευτές στον Έβρο (Δερμεντζόπουλος, Κελέτσης, Δημοσχάκης) την έφερε και την ψήφισε, ενώ η “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου που έχει βουλευτή στο νομό μας τον Πάρη Παπαδάκη ΔΕΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΕ και επέλεξε το «παρών». Δεν γνωρίζουμε πάντως αν ο κ.Παπαδάκης συμμετείχε στην συγκεκριμένη συνεδρίαση και ακολουθώντας φυσικά την γραμμή του κόμματος του δήλωσε “παρών” αποφεύγοντας να ψηφίσει την δημιουργία Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Δασοκομάντος ) στην Αλεξανδρούπολη.