Δημοσχάκης: Πάλι δεν επιλέχθηκε για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής-πρώην Αρχηγός της ΕΛΑΣ

Δημοσχάκης: Πάλι δεν επιλέχθηκε για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής-πρώην Αρχηγός της ΕΛΑΣ

Τέσσερις φορές άλλαξαν οι υπουργοί και υφυπουργοί από το 2019 που κυβερνάει η Ν.Δ, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά ο βουλευτής Έβρου και πρώην Αρχηγός (και Επίτιμος) της Ελλληνικής Αστυνομίας Τάσος Δμοσχάκης, δεν επιλέχθηκε ποτέ από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τέσσερις υπουργοί και ισάριθμοι υφυπουργοί πέρασαν από το  κρίσιμο αυτό υπουργείο το συγκεκριμένο διάστημα και μέχρι την τελευταία αλλαγή ηγεσίας, στον πρόσφατο μίνι ανασχηματισμό. Οι Μιχάλης Χρυσοχοίδης, Τάξης Θεοδωρικάκος, Νότης Μηταράκης και Γιάννης Οικονόμου ως υπουργοί και οι Λευτέρης Οικονόμου (εξωκοινοβουλευτικός πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ), Γιώργος Κουμουτσάκος, Κώστας Κατσαφάδος και τελευταία ο Ανδρέας Νιολακόπουλος (δικηγόρος, βουλευτής Ηλείας) ως υφυπουργοί.

Όλοι αναγνωρίζουν πόσο δύσκολο στην διαχείριση του είναι το συγκεκριμένο υπουργείο, που τους τελευαίους έξι μήνες “έφαγε” δυο υπουργούς (Μηταράκης, Οικονόμου) και έναν υφυπουργό (Κατσαφάδος). Κι όμως ο Πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης δεν έκρινε ικανό, έστω για θέση υφυπουργού, τον Εβρίτη βουλευτή και πρώην Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Τάσο Δημοσχάκη, που γνωρίζει καλά την λειτουργία της Αστυνομίας και του υπουργείου. Κι αν τώρα ήταν τρίτος σε ψήφους στον Έβρο, ούτε και το 2019 που ήταν πρώτος σε ψήφους βουλευτής του νομού και με δυο διαφορετικές ηγεσίες στο Προστασίας του Πολίτη, δεν τον επέλεξε. Αντίθετα, ο Σταύρος Κελέτσης αν και δικηγόρος, έγινε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρώην αστυνομικός είναι και ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης, που ούτε και αυτός επιλέχθηκε από τον κ.Μητσοτάκη έστω για υφυπουργός, αλλά τουλάχιστον εκείνος δεν διετέλεσε στο υψηλότερο πόστο της Αστυνομίας, δηλαδή ως Αρχηγός και το 2019 δεν είχε εκλεγεί βουλευτής στο νομό του.