Ο Μ.Πιτιακουδης εκλέχθηκε Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου μόνο απ’ την παράταξη Τοψίδη – “Επίθεση” της παράταξης Ηλιόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μ.Πιτιακουδης εκλέχθηκε Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου μόνο απ’ την παράταξη Τοψίδη – “Επίθεση” της παράταξης Ηλιόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)

-Πήρε μόνο 28 ψήφους (η παράταξη του συν τον κ.Σεϊτανίδη) στους 44 παρόντες

-Ηλιόπουλος και Λυμπεράκης δήλωσαν “παρών”, κατγορώντας τον για ομοφοβικές και… αριστεροφοβικές δηλώσεις στην προεκλογική ομιλία της Δαδιάς

-“Σάρωσε” η Αντιπρόεδρος Αλεξάνδρα Γκουλιάμα με 43 ψήφους και ένα “λευκό” (Κλάδης-ΚΚΕ)

-Γραμματέας ο Χαρίλαος ΣεΪτανίδης με 42 ψήφους

Μόνο συνεναιτικά δεν ξεκίνησε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού στην αποψινή συνεδρίαση για εκλογή του Προεδρείου του και της Περιφερειακής Επιτροπής, ο Μιχάλης Πιτιακούδης που εκλέχθηκε Πρόεδρος, ψηφίστηκε μόνο από την παράταξη Τοψίδη+μία ακόμα ψήφο.

Συγκεκριμένα, ο Καθηγητής Χειρουργικής και πρώτος σε ψήφους στο νομό Έβρου αλλά και όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ για την “Περιφερειακή Σύνθεση”, που γι αυτό μάλιστα προήδρευσε αρχικά της συνεδρίασης, συγκέντρωσε 28 ψήφυς, δηλαδή οι 27 της παράταξης του και ο Χαρίλαος Σεϊτανίδης της παράταξης Καγγελίδη”Μαζί για την Αλλαγή”. Υπήρχαν 14 λευκά, τα 12 από την παράταξη του πρώην Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου (απουσίαζε ο Κώστας Κουρτίδης), αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο κ.Πιτιακούδης δέχθηκε επίθεση με το… καλημέρα από την υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ παράταξη “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” του Στέργιου Ηλιόπουλου, για τα όσα είχε πει σε προεκλογική ομιλία της “Περιφερειακής Σύνθεσης” στο χωριό του, την Δαδιά Σουφλίου. Τότε που σχολιάζοντας το όνομα… Κασελάκης που ακούστηκε από το ακροατήριο, σχολίασε με την φράση Δεν έχουμε τέτοια κουσούρια.

ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ

To BINTEO δημοσιοποίησε τότε το Evros-news.gr, αφού η ιστοσελίδα e-evros.gr που μετέδιδε ζωντανά την εκδήλωση “ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ” εντελώς όλο το video λίγα λεπτά μετά. Όμως η παράταξη Ηλιόπουλου είχε εκδώσει τότε ανακοίνωσ στηλιτεύοντας αυτή την αναφορά. Απόψε, τόσο ο επικεφαλής Στέργιος Ηλιόπουλος όσο και ο εκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας Δημήτρης Λυμπεράκης υπενθύμισαν εκείνες τις αναφορές, αλλά και όσες ακολούθησαν και τόνισαν πως δηλώνουν “παρών” και δεν ψηφίζουν την υποψηφιότητα του Μιχάλη Πιτιακούδη, αν δεν δείξει με την στάση και την συμπεριφρά του ότι παραδέχεται πως ήταν λάθος οι ομοφοβικοί και αριστεροφοβικοί σχολιασμοί.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Πάντως ο εκλεγείς τελικά με 28 ψήφους νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ Μιχάλης ΠΙτιακούδης, ούτε τώρα χαρακτήρισε λάθος εκείνους τους σχολιασμούς και πολύ περισσότερο δεν ζήτησε συγνώμη, σε μια κίνηση δημιουργίας συνεναιτικού κλίματος. Απλά προσπάθησε να δικαιολογηθεί, λέγοντας ότι δεν ήταν μέρος της πολιτικής τιυ ομιλίας αλλά ένας σχολιασμός ενώ καθημερινά στις πρωινές τηλεοπτικές εκπομπές ακούγονται χειρότερα, έχει αποδείξει ως Καθηγητής Χειρουργικής ποιός είναι και έτσι προχώρησε η διαδικασία.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΙΤΙΑΚΟΥΔΗ

Αντίθετα, σε συνεναιτικό κλίμα εκλέχθηκαν Αντιπρόεδρος η Εβρίτισσα Αλεξάνδρα Γκουλιάμα-Μανδαλίδου από την παράταξη Μέτιου που πήρε τις περισσότερες ψήφους και συγκεκριμένα 43 και ένα “λευκό” του Διονύση Κλάδη της παράταξης του ΚΚΕ, ενώ Γραματέας με 42 ψήφους και δύο “λευκά” ο Χαρίλαος Σεϊτανίδης της παράαξης Καγγελίδη. Οπότε ο νομός Έβρου έχει δύο από τους τρεις στο νέο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι εκλεγέντες στην Περιφερειακή Επιτροπή

Όσον αφορά την Περιφερειακή Επιτροπή που είναι 9μελής με Πρόεδρο τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη και η οποία αντικαθιστά τις άλλες Επιτροπές μετά την κατάργηση τους με το νέο νόμο, θα την αποτελούν:

Τακτικά μέλη πλειοψηφίας εκλέχθηκαν οι

Ιγνατιάδης Στυλιανός

Ισμαήλκο Φατήχ

Μπαχαρίδου Φανή

Παυλακάκη Βασιλική

Κόντος Κώστας

Απαπληρωματικά μέλη είναι οι

Ιωσηφίδης Αλέξανδρος

Ταπατζάς Εμμανουήλ

Μολά Ισά

Κατσογριδάκης Στέλιος

Οσμάν Πεχλιβάν

Από την μειοψηφία στην Περιφερειακή Επιτροπή εκλέχθηκα οι:

Τακτικά Μέλη οι:

Δελησταμάτης Βασίλης

Κουρτίδης Κώστας

Παπαεμμανουήλ Γρηγόρης

Αναπληρωματικά μέλη οι

Μποδούρογλου Κατερίνα

Αντωνιάδης Κώστας

Στην τρίτη θέση ισοψήφισαν οι Τσαλικίδης, Λυμπεράκης, ΣεΪτανίδης κει εκλέχθηκε με κλήρωση ο κ.Λυμπεράκης