Δερμεντζόπουλος: Παραμονή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, επιτάχυνση για Σχολή Ψυχολογίας, ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων σε Κεντρικό, Βόρειο Έβρο

Δερμεντζόπουλος: Παραμονή Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, επιτάχυνση για Σχολή Ψυχολογίας, ίδρυση Μη Κρατικών Πανεπιστημίων σε Κεντρικό, Βόρειο Έβρο

-Ζήτησε επίσης από τον κ.Πιερρακάκη να μην υιοθετηθεί η πρόταση για συγχώνευση των Γυμνασίων και Λυκείων σε περιοχές

Στην Αθήνα χθες στις 04/01/2023, ο Βουλευτής Έβρου, Δερμεντζόπουλος Χρήστος, μαζί με συναδέλφους βουλευτές, τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και τον καθηγητή της Νοσηλευτικής Σχολής, Κώστα Βαφειάδη, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Βουλευτής έθεσε επί τάπητος σημαντικά ζητήματα σχετικά με την εκπαίδευση στον Νομό Έβρου και ζήτησε μετ επιτάσεως από τον αρμόδιο υπουργό κ.Πιερρακάκη την προώθηση λύσεων. Ειδικότερα, τόνισε την ανάγκη:

➢ Να εξεταστούν όλες οι δυνατότητες για την παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής στο Διδυμότειχο.

➢ Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας της νέας Σχολής Ψυχολογίας τον Σεπτέμβριο του 2024.

➢ Στο σχέδιο νόμου για τα μη κρατικά / μη κερδοσκοπικά ιδρύματα να προσφερθούν κίνητρα για τη δημιουργία μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στην περιφερειακή ενότητα Έβρου, ειδικότερα στον Κεντρικό και Βόρειο Έβρο.

➢ Να μην υιοθετηθεί η πρόταση για συγχώνευση των Γυμνασίων και Λυκείων σε περιοχές όπως Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Βύσσα, Δίκαια και Τυχερό.

Ο Υπουργός αναγνώρισε τη σημασία των ζητημάτων που έθεσε και δεσμεύτηκε να εξετάσει λεπτομερώς τις προτάσεις και να επανέλθει με κατάλληλες λύσεις και προτάσεις. Η πρωτοβουλία αυτή, του Βουλευτή ΔερμεντζόπουλουΧρήστου, υπογραμμίζει την αφοσίωση και τη δέσμευση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην ενίσχυση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης στο Νομό Έβρου.