Έλενα Σώκου: Η ανάρτηση με νόημα (;) της Εβρίτισσας Συντονίστριας του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη

Έλενα Σώκου: Η ανάρτηση με νόημα (;) της Εβρίτισσας Συντονίστριας του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη

Μια ανάρτηση για τον εορτασμό των Θεοφανείων στην Αλεξανδρούπολη που έκανε η Εβρίτισσα Έλενα Σώκου, Συντονίστρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, δεν πέρασε απαρατήρητη από πολλούς.

Η κ.Σώκου, που είναι παράλληλα και Υπεύθυνη Τύπου Περιφερειακών Μέσων της Ν.Δ ενώ εδώ και λίγους μήνες ανέλαβε Συντονίστρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, ανέβασε μια φωτογραφία από τον Αγιασμό των υδάτων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για να ευχηθεί “Χρόνια πολλά σε όλους! Καλή φώτιση!”. Η ίδια είναι ανάμεσα στο νέο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Βαγγέλη Πουλιλιό. Άλλος επίσημος δεν φαίνεται στην συγκεκριμένη φωτογραφία που επέλεξε να δημοσιεύσει, αν και υπήρχαν εκεί τόσο οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Τάσος Δημοσχάκης, αλλά και ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Ως γνωστόν, ο κ.Τοψίδης εκλέχθηκε Περιφερειάρχης ΑΜΘ ως “αντάρτης” της Ν.Δ, η οποία με προσωπική απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στήριξε (στα λόγια γιατί επί της ουσίας πολλά στελέχη της στην Περιφέρεια μόνο αυτό δεν έκαναν φανερά και κρυφά) την υποψηφιότητα του πρώην Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου. Προφανώς από την στιγμή που τον εξέλεξε ο λαός, η Κυβέρνηση θα συνεργαστεί μαζί του χωρίς κανένα πρόβλημα και έτσι πρέπει. Άλλωστε και ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος απηύθυνε πολύ… θερμή ομιλία προς τον κ.Τοψίδη την ημέρα της ορκωμοσίας του. Αλλά ο Πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης, ακόμα δεν συναντήθηκε με το νέο Περιφερειάρχη, αν και για άλλους που κέρδισαν τους επίσημους υποψήφιους του κόμματος του, όπως τους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας κ.Κουρέτα και Ιονίων Νήσων κ.Τρεπεκλή, το έκανε ήδη.

Όταν λοιπόν η Συντονίστρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη Έλενα Σώκου, κάνει αυτή την ανάρτηση και μάλιστα στην προσωπική της σελίδα στο facebook όπου αναρτά όλη την δραστηριότητα της ως Συντονίστρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη και υπεύθυνη για όλη την Βόρεια Ελλάδα, δεν το κάνει τυχαία. Γιατί και στο Δέλτα του Έβρου πήγε για τον Αγιασμό των υδάτων, ανέβασε φωτογραφίες, αλλά αυτήν που έβγαλε με τους Αντιδημάρχους Αλεξανδρούπολης, των Φερών Δημήτρη Κολγιώνη και Τεχνικών Έργων Γιάννη Ναϊτίδη, αν και οι δυο είναι γνωστό πως ανήκουν στον χώρο της Ν.Δ, δεν την δημοσίευσε.

Θα μπορούσε να σχολιάσει κανείς: “Εδώ ο κόσμος καίγεται και εκεί στο Evros-news.gr με αυτά ασχολείστε; “, όμως στην πολιτική η σημειολογία έχει ιδιαίτερη σημασία. Οπότε το ερώτημα είναι αν η κ.Σώκου έκανε αυτή την κίνηση από μόνη της, αφού είναι γνωστό ότι έχει άριστες προσωπικές, φιλικές σχέσεις με στενούς συνεργάτες του Χιστόδουλου Τοψίδη, όπως η δικηγόρος Μαρία Βρετοπούλου ή… προετοιμάζει το έδαφος για συνάντηση του με τν Πρωθυπουργό. Εξάλλου ο κ.Μητσοτάκης είναι επίσης γνωστό πως διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με την οικογένεια της Νίκης Μουχταρίδου, συζύγου του κ.Τοψίδη και συχνά επισκέπτεται για φαγητό μαζί με την σύζυγο του Μαρέβα το σπίτι στο Σουφλί του Κώστα Μουχταρίδη, αδερφού της Νίκης, με την μεταξουργεία του οποίου συνεργαζόταν παλαιότερα η Μαρέβα Μητσοτάκη.