Άδωνις: Διαγράφουμε τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ηλικιωμένους, επειδή δεν εμβολιάστηκαν για κορονοϊό

Την διαγραφή των προστίμων που επιβλήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας κυρίως σε ηλικιωμένους που δεν είχαν εμβολιαστεί, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την σημερινή ενημέρωση για τον «Covid 19».

Αφού ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων σε όλη την Ελλάδα επί πολύ αιρό, με τα πρόστιμα σε υπερήλικες που μάλιστα καταλογίζονταν και στην Εφορία, τώρα ο υπουργός Υγείας… σαν να μην συνέβη τίποτε, ανακοίνωσε ότι τα πρόστιμα αυτά, που κάποιοι τα πλήρωσαν και γι αυτό δεν είπε τίποτα, ανακοίνωσε ότι θα διαγραφούν.

«Θα διαγράψουμε τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί κατά την περίοδο της πανδημίας», είπε ο υπουργός χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως μια ενέργεια συμφιλίωσης. «Το θέμα του εμβολιασμού δίχασε όχι μόνο την ελληνική κοινωνία, αλλά και τους ανθρώπους ανά τον κόσμο», είπε.

«Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι, γίνεται γιατί το χρειαζόμαστε», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε, «ένα πρώτο συμπέρασμα από τα στοιχεία, είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού, τόσο για την γρίπη όσο και για τον κορωνοϊό. Το εμβόλιο του «Covid 19», δεν είναι τίποτα άλλο, όπως όλα τα εμβόλια που κάνουμε από τα παιδικά μας χρόνια. Είναι ένα δοκιμασμένο εμβόλιο, έχει δοκιμαστεί περισσότερο από κάθε άλλο. Όσοι το κάνουν σώζουν τη ζωή τους, στα σίγουρα».

«Θα πρέπει να γίνει ρουτίνα ο εμβολιασμός κατά της Covid. Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε την εμβολιαστική κάλυψη που φέτος έχει πάει καλύτερα από πέρυσι και να γίνεται το εμβόλιο του κορονοϊού και στα φαρμακεία», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Τέλος ο υπουργός Υγείας είπε ότι θα κάνει μεγάλη καμπάνια το υπουργείο για να πειστούν οι πολίτες για την αξία του εμβολιασμού για τη δημόσια υγεία.

H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη ανέφερε ότι «θέλουμε να αποφύγουμε κάθε πιθανό θάνατο από την Covid, καθώς έχουμε στα χέρια μας κάθε διαθέσιμο μέσο και αποτελεσματικά φάρμακα».
«Η δουλειά μας είναι να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί», τόνισε η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου.