Τοψίδης: Δυο βουλευτές της Ν.Δ οι πρώτες πολιτικές επισκέψεις-συναντήσεις του, από Στυλιανίδη, Παναγιωτόπουλο

Τοψίδης: Δυο βουλευτές της Ν.Δ οι πρώτες πολιτικές επισκέψεις-συναντήσεις του, από Στυλιανίδη, Παναγιωτόπουλο

Δυο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και κορυφαίοι πρώην υπουργοί της, ήταν οι πρώτες πολιτικές επισκέψεις και συναντήσεις που είχε ο νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι πρώτοι που επισκέφτηκαν τον κ.Τοψίδη, μια εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ήταν ο βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι ως γνωστόν διετέλεσαν σε κορυφαίες θέσεις υπουργών στο κυβερνών κόμμα. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναφέρουν:
1) Τον βουλευτή Ροδόπης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και πρώην Υπουργό κ. Ευριπίδη Στυλιανόδη υποδέχτηκε στο γραφείο του την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψίδης.
Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τη διάθεση συνεργασίας της Διοίκησης με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους και τους φορείς της ΠΑΜΘ και υπογράμμισε ότι «για μας η ανάπτυξη είναι μονόδρομος και μάλιστα με γρήγορα αντανακλαστικά και γρήγορες κινήσεις», καθώς «θέλουμε να νιώθουν οι πολίτες μας ότι δεν είναι στο άκρο της Ευρώπης, αλλά στο επίκεντρο της Ευρώπης».
2)  Τον βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο δέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η επίσκεψη είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα μεν, ωστόσο κατά τη διάρκεια της συζητήθηκαν θέματα αναπτυξιακού ενδιαφέροντος για την Περιφέρεια και επιβεβαιώθηκε η διάθεση συνεργασίας με στόχο την πρόοδο του τόπου μας.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος”.
Μπορεί η υποψηφιότητα του νυν Περιφερειάρχη ΑΜΘ και το 2009 και το 2023 να ήταν “αντάρτικη”, κόντρα στην επίσημη επιλογή της Ν.Δ και προσωπικά του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη, του Χρήστου Μέτιου δηλαδή, αλλά οι πρώτοι που έσπευσαν να τον επισκεφθούν πριν ακόμα αναλάβει ουσιαστικά καθήκοντα, ήταν δύο βουλευτές της και πρώην κορυφαίοι υπουργοί. Κάτι που δεν θυμόμαστε να είχαν πράξει με τον προηγούμενο Περιφερειάρχη κ.Μέτιο επί τέσσερα χρόνια. Κι αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Άλλωστε στους παρικούντες την Ιερουσαλήμ είναι γνωστό, ότι παρασκηνιακά τόσο Ευριπίδης Στυλιανίδης όσο και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, αυτός μάλιστα φανερά το 2019, στήριξαν την υποψηφιότητα Τοψίδη.
Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι στην επίσκεψη-συνάντηση του κ. Παναγιωτόπουλου με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ, παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ένας απ’ τους έμπιστους ανθρώπους του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Παναγιωτόπουλου στο νομό Καβάλας. Κι επίσης, ο νέος Εκτελεστικός Γραμματέας ΑΜΘ που επέλεξε ο κ.Τοψίδης, ο Παναγιώτης Χαλβατζής, είναι επί χρόνια στενός συνεργάτης του κ.Στυλιανίδη και διετέλεσε στο πολιτικό του γραφείο.
Μπορεί λοιπόν οι δυο συγκεκριμένοι βουλευτές της Ν.Δ να έκαναν δημόσια δήλωση στήριξης της υποψηφιότητας Μέτιου επειδή το ζήτησε το κόμμα του και το έκαναν με πολύ δύσκολία μάλιστα και έπειτα από απαίτηση και “πιέσεις” της Αθήνας, αλλά το γεγονός ότι ήταν οι πρώτες πολιτικές επισκέψεις στο γραφείο του νέου Περιφερειάρχη ΑΜΘ, τα λέει όλα. Εξάλλου ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δεν είχε παραστεί ούτε καν στην επίσημη τελευταία ομιλία Μέτιου στην Κομοτηνή  βρίσκοντας διάφορες προφάσεις. Εξάλλου είναι γνωστό ότι και οι δύο δεν μπορούσαν να… χωνέψουν πως το 2019 είχε καταφέρει να εκλεγεί ο Χρήστος Μέτιος, αν και δεν τον στήριξαν.
Ούτε είναι τυχαίο ότι ενώ την πρώτη Κυριακή των περιφερειακών εκλογών ο κ.Μέτιος “άγγιξε” το 43% για να εκλεγεί (πήρε πάνω από 42%), στις επαναληπτικές έγινε η μεγάλη ανατροπή με την εκλογή του Χριστόδουλου Τοψίδη. Κι αυτό γιατί ο πρώην Περιφερειάρχης έχασε περισσότερες από 25.000 ψήφους. Την μεγαλύτερη απώλεια την είχε στην Ροδόπη με 8.000 λιγότερους ψήφους, ενώ στην Καβάλα έχασε 7.000 ψήφους και μάλιστα ενώ ήταν πρώτος, στις επαναληπτικές πέρασε μπροστά ο κ.Τοψίδης. Μια και αναφερθήκαμε στο νομό Καβάλας, υπήρξαν και οι πολύ θετικές δηλώσεις για τον Χριστόδουλο Τοψίδη, ενός άλλου βουλευτή της Ν.Δ, του Μακάριου Λαζαρίδη. Μιλώντας στο ΕΝΑ channel ο κ.Λαζαρίδης δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν στήριξε τον Χρήστο Μέτιο ως πρόσωπο, αλλά επειδή είναι “γραμιτζής” στήριξε την γραμμή του κόμματος και την απόφαση του Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάη. Κι επίσης ότι ποτέ δεν χαρακτήρισε “αντάρτικη” την υποψηφιότητα Τοψίδη, ο οποίος όπως επεσήμανε είναι άνθρωπος τη αγοράς:
“Κατ’ αρχάς εγώ δεν στήριξα τον Χρήστο Μέτιο το 2019 και το 2023, στήριξα τον Χρήστο Μέτιο γιατί αυτό ζήτησε ο Πρόεδρος. Κι εγώ είμαι “γραμμιτζής”. Ακόμα και αν κάποιες επιλογές μπορεί να μην είναι σωστές, τις ακολουθώ. Θεωρώ ότι έπραξα το σωστά κομματικό. Μπορώ να έχω άποψη για τον οιονδήποτε, όμως κινήθηκα σε αυτή την κατεύθυνση. Ο κύριος Τοψίδης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, ένας άνθρωπος ο οποίος είαι στην αγορά , γνωρίζει το επιχειρείν και θέλω να πιστεύω ότι θα προσφέρει και θα προσθέσει πράγματα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης”.
Δείτε το χαρακτηριστικό video

Σκεφθείτε δηλαδή η Ν.Δ να… μην στήριζε τον Χρήστο Μέτιο με όλα τα στελέχη της στην περιοχή, τι θα βλέπαμε και θα ακούγαμε. Γιατί πέρα από τις σοβαρές προσωπικές ευθύνες του ίδιου, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα πριν τις περιφερειακές εκλογές και τις κινήσεις, επιλογές που έκανε ο πρώην Περιφερειάρχης, είναι ξεκάθαρο ότι πολλοί από τη Ν.Δ δεν τον στήριξαν. Όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο (και στον Έβρο φυσικά), αλλά ακόμα και από το Μέγαρο Μαξίμου συγκεκριμένοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Να θυμηθούμε την ΑΡΝΗΣΗ της Κυβέρνησης να δώσει λύση στο Μειονοτικό Σχολείο της Ξάνθη μέσω του υπουργείου Παιδείας, κάτι που στοίχισε χιλιάδες χαμένες ψήφους την δεύτερη Κυριακή ή την απαγόρευση κυνηγιού από τον Θόδωρο Σκυλακάκη στον Έβρο και την καθυστέρηση στις αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές;
Άλλωστε  από το περιβάλλον του Πρωθυπουργού και του κόμματος… διέρρεαν στα ΜΜΕ της Αθήνας για… ντέρμπι την πρώτη Κυριακή. Κι επειδή ο Μέτιος και οι υποψήφιοι του το διέψευσαν αυτό με διαφορά 21.000 ψήφων από την παράταξη Τοψίδη και παραλίγο να εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή αφού άγγιξαν το 43%, έγιναν όσα μεσολάβησαν όλη την εβδομάδα πριν τις επαναληπτικές (μαζί με την δική του απαράδεκτη αδράνεια και κάποιων συνεργατών του φυσικά όλο αυτό το διάστημα), έγινε η… μεγάλη ανατροπή που έφερε τον Χριστόδουλο Τοψίδη νέο Περιφερειάρχη. Με αποκορύφωμα επίσης εκείνη την επιλογή να γίνει επίσκεψη Μητσοτάκη στα… καμένα της Παλαγίας δυο ημέρες πριν τις εκλογές. Γιατί προφανώς έπρεπε να… θυμίσουμε στον κόσμο ότι κάηκε ο μισός Έβρος και είχε ευθύνη ο Χρήστος Μέτιος γι αυτό και όχι η Κυβέρνηση, ο “εξαφανισμένος” επί μέρες υπουργός Πολιτικής Προστασίας Κικίλιας και άλλοι.
Υ.Γ: Κι όλοι αυτοί, οι δυο συγκεκριμένοι βουλευτές αλλά και οι συνάδερφοι τους από την Περιφέρεια ΑΜΘ (και από τον Έβρο), αλλά και τα κομματικά στελέχη της οδού Πειραιώς ή του Μεγάρου Μαξίμου, σε λίγους μήνες θα ζητούν από τον κόσμο της Ν.Δ παρά την δυσαρέσκεια και τα παράπονα του, να στηρίξει το κόμμα στις Ευρωεκλογές.