

Μόνιμη λύση στο χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετώπιζαν οι τρεις οικισμοί Κόμαρος – Πέραμα – Αύρα, δόθηκε απ’ την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πολίτες και υπογράφει ο Πρόεδρος της Χαράλαμπος Μιχαηλίδης:
“Τοποθετήθηκε και θα τεθεί σε λειτουργία το επόμενο διάστημα η Μονάδα Φίλτρανσης Νερού στους 3 οικισμούς Κόμαρος – Πέραμα – Αύρα.
Η τελευταίας τεχνολογίας Μονάδα λύνει το πρόβλημα πολλών χρόνων που αντιμετώπιζαν οι 3 οικισμοί με το νερό , καθώς λόγω των ηφαιστειογενών πετρωμάτων της περιοχής και της χαμηλής θερμοκρασίας λόγω του υψομέτρου, γινόταν φράξει των αγωγών από κομμάτια άλατος σε διάστημα 2 ετών , με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μένουν χωρίς νερό έως ότου αντικατασταθούν οι αγωγοί .



Ως Δημοτική Αρχή από την προηγούμενη τετραετία θέλοντας να δώσουμε τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων, αντικαταστήσαμε τους εσωτερικούς αγωγούς των οικισμών 1 φορά , μελετήσαμε και τοποθετήσαμε την Μονάδα αφαλάτωσης αποδίδοντας έτσι καλύτερης ποιότητας Νερό , με μειωμένο το ενεργειακό κόστος , διακόπτοντας την συνεχόμενη δαπάνη χρημάτων της Υπηρεσίας αντικαθιστώντας δίκτυα στους 3 οικισμούς (που γινόταν τόσα χρόνια), διασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη λειτουργία του Νερού .



Οι λύσεις πρέπει να είναι οριστικές επ οφελεία των πολιτών .
Η χρηματοδότηση προήλθε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ποσού
255.700€ .



























