-“Έφυγε” στα 60 του χρόνια στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν πολύ καιρό, δίνοντας μάχη με τον καρκίνο
-Η Εβρίτισσα τραγουδίστρια Νάνσυ Ναζίρη από το Διδυμότειχο, συνεργάστηκε μαζί του πριν δυο μήνες στο “TEN TEN LIVE STAGE” στην Αθήνα
-Ήταν σπουδαίος δεξιοτέχνης τυ μπουζουκιού και εκτός από τα δικά του έγραψε τραγούδια για τον κουμπάρο του Βασίλη Καρρά(ήταν και μπουζουξής του), Ζαφείρη Μελά, Σταάτη Γονίδη, Μάκη Χριστοδουλόπουλο, Λευτέρη Πανταζή
Ο λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός πολλών επιτυχιών Χάρης Κωστόπουλος πέθανε σε ηλικία 60 ετών, τα ξημερώματα του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου. Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν για αρκετό καιρό σε ιδιωτική κλινική, καθώς έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Την είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά του με ανάρτηση στο Facebook, μερικές ώρες μετά τον θάνατό του.
«Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε ότι ο αγαπημένος μας πατέρας και σύζυγος Χάρης άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Θα ενημερώσουμε σύντομα για το ποτε και που θα λάβει χώρα η κηδεία, ούτως ώστε να αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τον Χάρη μας. Ζητάμε την κατανόηση και το σεβασμό αυτή τη στιγμή στο πένθος που βιώνουμε. Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Metropolitan για τις προσπάθειες τους σε όλη αυτή την διαδρομή. Χρήστος, Ραφαήλ, Βιβή» γράφει στην επίσημη σελίδα του τραγουδιστή.
Οι τελευταίες εμφανίσεις τιυ σε νυχτερινό κέντρο τις οποίες διέκοψε πριν τα Χριστούγευνα και μπήκε στο νοσοκομείο, ήταν στο “TEN TEN LIVE STAGE” της Αθήνας και συγκεκριμένα στη Νίκαια, όπου εκεί μάλιστα συνεργάστηκε με την Εβρίτισσα τραγουδίστρια Νάνσυ Ναζίρη από το Διδυμότειχο. Μάλιστα η ίδια είχε ανεβάσει μια φωτογραφία τους λίγο πριν ξεκινήσουν το πρόγραμμα στο συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο.
Ο Χάρης Κωστόπουλος ίχε παντρευτεί σε ηλικία 23 ετών και απέκτησε δύο γιους, τον Χρήστο και τον Ραφαήλ. Τον πρώτο μάλιστα τον είχε βαφτίσει ο Βασίλης Καρράς.
Λίγο πριν τον θάνατό του, ο γιος του, Χρήστος, έκανε δηλώσεις στην εφημερίδα On Time και είπε για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του: «Νοσηλεύεται σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Έχει περίπου ενάμιση μήνα που νοσηλεύεται και αυτή είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή. Όλη η οικογένεια είμαστε δίπλα του με την αγάπη μας και τη στηριξή μας. Η μητέρα μου, η Βιβή, δεν έχει φύγει στιγμή από δίπλα του. Είναι δύσκολες οι καταστάσεις. Τον αγαπώ πάρα πολύ, με στηρίζει πάρα πολύ. Είμαστε ίδιοι χαρακτήρες. Ο μπαμπάς μου είχε μια περιπέτεια με την υγεία του όταν ήταν 24 χρόνων και έχει ένα ιδιαίτερο δέσιμο με τον Άγιο Ραφαήλ, για αυτό τον αδερφό μου, που είναι 26 χρόνων τον λένε Ραφαήλ».

Ποιος ήταν ο Χάρης Κωστόπουλος
Γεννήθηκε στην Αριδαία στις 16 Μαρτίου του 1964 και μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια. Ξεκίνησε την καριέρα του ως οργανοπαίχτης μπουζουκιού σε ηλικία μόλις 11 ετών για λογαριασμό διάφορων κέντρων διασκέδασης σε πόλεις της Μακεδονίας, όπως η Έδεσσα και η Βέροια.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κυκλοφόρησε 23 δίσκους. Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές επιτυχίες του είναι τα: «Με ξεχνάς», «Είσαι μια Θεά», «Τι αμαρτίες έχω κάνει» και «Βρείτε μου κάποια που να ‘χει αισθήματα».
Έχει γράψει στίχους και μουσική για μεγάλα ονόματα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, όπως ο Βασίλης Καρράς, Μαίρη Βάσσου, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Σταμάτης Γονίδης, Ζαφείρης Μελάς, Λευτέρης Πανταζής, Χαρά Βέρρα και Αντύπας.
Έκανε περιοδείες σε Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό σε χώρες όπως Γερμανία, Αυστραλία, Αμερική. Ορισμένες από τις πιο γνωστές του επιτυχίες είναι τα: Με ξεχνάς, Είσαι μια Θεά, Τι αμαρτίες έχω κάνει, Βρείτε μου κάποια που να ‘χει αισθήματα, Εδώ σε θέλω καρδιά μου, Πουλάω τρέλα και Πρώτο Θέμα. Το 1999 συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά του Mega, Δύο Ξένοι.
Η μάχη με τη λευχαιμία
Ο Χάρης Κωστόπουλος είχε μιλήσει πριν από 2 χρόνια για την μάχη που είχε δώσει τρεις δεκαετίες πριν, με την υγεία του.
«Το μεγαλύτερο ψέμα που έχω ακούσει είναι ότι πέθανα. Κάποια στιγμή είχα αρρωστήσει σοβαρά. Πέρασα μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας. Πέρασα λευχαιμία πριν από 30 χρόνια. Κατέβαινα από την πίστα, λιποθυμούσα… Να ναι καλά μια θεία μου από την Μυτιλήνη, που μου έστειλε κάτι βιβλία από τον Άγιο Ραφαήλ. Τα διάβασα, γιατί δεν ήμουν πολύ της εκκλησίας. Έγιναν κάποια πράγματα που εγώ δεν μπορώ να τα εξηγήσω σαν άνθρωπος. Είδα κάτι που εγώ πίστευα ότι ήταν ο Άγιος Ραφαήλ. Με βοήθησε πάρα πολύ ψυχολογικά, παράλληλα βέβαια με τους γιατρούς. Δεν πήγα στο σπίτι μου και έγινα καλά», είχε δηλώσει στο «Πρωινό».
Παράλληλα, δήλωσε πως «τάμα έκανα μετά, όταν ήρθε ο δεύτερος γιος μου. Τον έβγαλα Ραφαήλ, για να τον ευχαριστήσω γι΄αυτό που έκανε για μένα».
Η αδερφική σχέση με τον Βασίλη Καρρά και η καριέρα που ξεκίνησε από τα 11
Ο Χάρης Κωστόπουλος ξεκίνησε την καριέρα του ως οργανοπαίχτης μπουζουκιού σε ηλικία μόλις 11 ετών σε διάφορα κέντρα διασκέδασης σε πόλεις της Μακεδονίας όπως η Έδεσσα και η Βέροια και από σχετικά νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τη σύνθεση τραγουδιών.
Σημαντική και ηχηρή ήταν η απουσία του Χάρη Κωστόπουλου από την κηδεία του Βασίλη Καρρά με τον οποίο ήταν καρδιακοί φίλοι. Το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε με την υγεία του δεν του επέτρεψε να πει το τελευταίο αντίο.
Η σχέση των δυο καλλιτεχνών ήταν κάτι παραπάνω από αδερφική καθώς ξεκίνησαν σχεδόν μαζί, από πολύ μικρή ηλικία, την καλλιτεχνική τους πορεία στην Θεσσαλονίκη και ο ένας βοηθούσε τον άλλον στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα.
Ο Χάρης Κωστόπουλος -πολύ πριν ακόμα αποφασίσει να βγει στο τραγούδι- ήταν μουσικός και μαέστρος του Βασίλη Καρρά και τον συνόδευε με το μπουζούκι του παντού σε όλες τις εμφανίσεις του στα νυχτερινά μαγαζιά, ενώ σαν συνθέτης και στιχουργός ήταν εκείνος που του είχε γράψει τις περισσότερες από τις πρώτες επιτυχίες που ερμήνευσε.
Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Χάρης Κωστόπουλος είχε πει για τον αείμνηστο Βασίλη Καρρά: «Επειδή ήμουν πάρα πολλά χρόνια μουσικός του, τα περισσότερα τραγούδια μου τα έχει πει ο Βασίλης, όπως το “Περιττό να σου πω”, “Καρδιά είσαι εσύ η βάσανο”, “Πεθαίνω”, “Πώς τολμάς” και άλλα πολλά».
Όταν ο Χάρης Κωστόπουλος αποφάσισε να ξεκινήσει καριέρα στο τραγούδι ο Καρράς ήταν εκείνος που τον ενθάρρυνε και βρισκόταν στο πλευρό του για να του ευχηθεί καλή επιτυχία. Οι δυο τους συνδέθηκαν ακόμα πιο στενά και έγιναν κουμπάροι, όταν ο Βασίλης Καρράς πάντρεψε τον Χάρη Κωστόπουλο με την σύζυγό του Βιβή, ενώ στην συνέχεια το 1989 στην Αγία Βαρβάρα στην Θεσσαλονίκη, βάφτισε τον πρωτότοκο γιο του Χρήστο.
Το αντίο στον νονό του
Ο τελευταίος αποχαιρέτησε τον νονό του ανεβάζοντας μια κοινή του φωτογραφία με τον Βασίλη Καρρά και έγραψε στην λεζάντα: «Σήμερα η Ελλάδα κλαίει γιατί έφυγε ένας σπουδαίος λαϊκός καλλιτέχνης, με τραγούδια που όλοι μας έχουμε αγαπήσει και έχουν συντροφεύσει προσωπικές μας στιγμές. Εγώ ωστόσο κλαίω γιατί έφυγε ο νονός μου. Ένας σπουδαίος και καλός άνθρωπος, μια μεγάλη ψυχή. Ένας άνθρωπος που με στήριζε και μου έδινε αγάπη απλόχερα. Καλό σου ταξίδι νονέ».
Η νοσηλεία στην εντατική
Ο τραγουδιστής εδώ και μερικές εβδομάδες νοσηλεύονταν στην εντατική ιδιωτικού θεραπευτηρίου. Όπως είχε γνωστό λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω προβλήματος υγείας, καθώς η κατάστασή του θεωρήθηκε κρίσιμη, με αποτέλεσμα τη μεταφορά του στην εντατική. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Secret», στο πλευρό του είχε τα αγαπημένα του πρόσωπα, όπως τη σύζυγό του, Βιβή, τους δυο του γιους τους, Χρήστο και Ραφαήλ, καθώς και τον αδελφό του, Δημήτρη, ο οποίος πηγαινοερχόταν από τη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικεί μόνιμα.Ο Χάρης Κωστόπουλος απείχε από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις από τις 20 Δεκεμβρίου. «Ο Χάρης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο γιατί έχει ένα πρόβλημα υγείας το οποίο όμως αντιμετωπίζεται» είχε πει τότε στη Super Κατερίνα η σύζυγός του Βιβή Κωστοπούλου.
Συγκινημένη τον αποχαιρέτησε η Εβρίτισσα τραγουδίστρια Ελένη Χατζίδου
Από τη στιγμή που διέρρευσε η είδηση του θανάτου του, άνθρωποι από τον χώρο του τραγουδιού και όχι μόνο, έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον Χάρη Κωστόπουλο. Η Εβρίτισσα τραγουδίστρια (από τα Λουτρά Αλεξανδρούπολης) Ελένη Χατζίδου για την οποία είχε γράψει ένα τραγούδι, έγραψε στο Instagram: «Ένας καλόκαρδος άνθρωπος, δοτικός και άψογος συνεργάτης. Έχω πέσει απ τα σύννεφα, δεν είχα ιδέα ότι πάλευε με το θεριό. Μου χάρισες ένα απ τα πιο ωραία και σημαντικά, για την πορεία μου, τραγούδια. Σ’ ευχαριστώ. Καλό παράδεισο».