Καιρίδης: Μείωση 90% στις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο

Καιρίδης: Μείωση 90% στις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο

Για μείωση των λαθρομεταναστευτικών ροώ στον Έβρο κατά 90% τον Ιανουάριο, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2023, μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

Παρακάμποντας προφανώς το γεγονός ότι είναι φυσικό οι άσχημες καιρικές συνθήκες του χειμώνα είναι φυσικό να λειτουργούν αποτρεπτικά για λαθρομεταβάστες και διακινητές, ο κ.Καιρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε:

«Προφανώς έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να πούμε ότι έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε. Είναι μια διαρκής προσπάθεια. Οι ροές τον Ιανουάριο θα είναι μισές από τον Δεκέμβριο, που ήταν πολύ κάτω από το μισό του Σεπτεμβρίου. Έχουμε μια μείωση πάνω από το 70 – 75% από την κορύφωση του Σεπτεμβρίου».

Όπως είπε, στον Έβρο, η μείωση των μεταναστευτικών ροών ξεπερνά το 90%. «Το Αιγαίο είναι πιο δύσκολο λόγω του θαλασσίου μετώπου των 1.500 μιλίων από την Αλεξανδρούπολη στο Καστελόριζο» σημείωσε ο κ. Καιρίδης ότι αυτό που προβληματίζει τις Αρχές είναι οι μετανάστες που θα έρθουν από ανατολική Λιβύη. «Είχαμε κάποιες ροές προς τη νότια Κρήτη και τη Γαύδο, πολύ μικρές, αλλά προφανώς πρέπει πάντοτε να είμαστε σε εγρήγορση» σημείωσε σχετικά.

Εκτός η Σαμοθράκη από την visa express 

σε Τούρκους για 12 μήνες σε διάφορα νησιά

Αναφερόμενος στην visa express για 12 μήνες που θα μπορούν να πάρουν οι Τούρκοι, σε συγκεκριμένους νησιωτικούς προορισμούς, δήλωσε ότι έχει βγει μια ερμηνευτική εγκύκλιος από το υπουργείο Εξωτερικών και αναμένει στα τέλη Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

«Είναι νησιά τα οποία δεν έχουν τον τουρισμό της Ρόδου. Είναι η Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Σάμος. Λέρος, Κάλυμνος. Κως, Ρόδος, Σύμη, Καστελόριζο», σημείωσε ο κ. Καιρίδης αποκαλύπτοντας ότι ο δήμαρχος της Πάτμου αιτήθηκε να ενταχθεί και το νησί του στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.