Σουφλί: «Γνωριμία με την Play therapy» – Βιωματικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους  στο Μουσείο Μετάξης

Σουφλί: «Γνωριμία με την Play therapy» – Βιωματικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Μετάξης

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στην Παγκόσμια Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για την Παιγνιοθεραπεία (Play Therapy) (4-10/2), οργανώνοντας τα βιωματικά εργαστήρια «Γνωριμία με την Play therapy», στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Η παιγνιοθεραπεία εντάσσεται στις θεραπείες μέσω εκφραστικών/δημιουργικών τεχνών και αποτελεί την κατεξοχήν θεραπευτική διαδικασία για παιδιά, καθώς βασίζεται στην έμφυτη τάση των μικρών φίλων να χρησιμοποιούν το παιχνίδι ως βασικό μέσο επικοινωνίας, έκφρασης και ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, αυτό το είδος θεραπείας απευθύνεται σε κάθε ηλικία, δίνοντας τη δυνατότητα έκφρασης και επεξεργασίας διάφορων γεγονότων με ασφαλή και δημιουργικό τρόπο.

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 (ώρα 11:00-13:00) θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι για εκπαιδευτικούς και γονείς παιδιώνέως 12 ετών, στο οποίο οι συμμετέχοντεςθα γνωρίσουν την παιγνιοθεραπεία με βιωματικό τρόπο και θα έρθουν σε επαφή με το παιχνίδι και τη σημασία του στη σχέση τους με τα παιδιά. Επιπλέον, την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου2024 (ώρα 11:00-12:30) θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι για οικογένειες με παιδιά,ηλικίας 3 έως 6 ετών,στο οποίομικροί και μεγάλοι θα έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους, θα εκφραστούν και θα επικοινωνήσουν μέσω του παιχνιδιού και άλλων δημιουργικών μέσων.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν με τον συντονισμότης κ.Κυριακής Κεντιγκελένης PhDc, MSc, MD, Prof.Dip, Επιστημονικά Υπεύθυνης του Κέντρου Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής Παιδιού & Οικογένειας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις,μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).