Δερμεντζόπουλος σε Τριαντόπουλο: “Να γίνει άμεσα η πληρωμή της προκαταβολής στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς απ’ τις πυρκαγιές”

Δερμεντζόπουλος σε Τριαντόπουλο: “Να γίνει άμεσα η πληρωμή της προκαταβολής στους πληγέντες ελαιοπαραγωγούς απ’ τις πυρκαγιές”

Τετ-α-τετ με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο στην Βουλή είχε ο βουλευτής Έβρου Χρήστος Δερμεντζόπουλος και του έθεσε το σοβαρό ζήτημα των απλήρωτων ελαιοπαραγωγών του Έβρου, που καταστράφηκαν τα δέντρα τους από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. 

Του μετέφερε τα δικαιολογημένα παράπονα των ελαιοπαραγωγών, ζητώτας να επισπευθεί και να γίνει άμεσα η πληρωμή της προκαταβολής των 50 ευρώ για κάθε καμμένο ελαιόδεντρο, που είχαν λάβει υπόσχεση από τον ΕΛΓΑ ότι θα τα είχαν πάρει από τον περασμένο Οκτώβριο ακόμα. ΌΠως έγραψε χαρακτηριστικά ο κ.Δερμεντζόπουλος:

“Στο πλαίσιο της ομιλίας του Πρωθυπουργού στη Βουλή, όπου ανακοινώθηκαν μέτρα για την ανακούφιση των αγροτών, συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο.
Του μετέφερα την ανάγκη να επισπευστεί η διαδικασία της προκαταβολής (το 50% της επιχορήγησης) για τους ελαιοπαραγωγούς, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού”.

Να επισημάνουμε εδώ ότι οι ελαιοπαραγωγοί δεν πήραν από το καλοκαίρι έως τώρα ούτε ένα ευρώ για τα περίπου 200.000 καμμένα ελαιόδεντρα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Τους είχαν υποσχεθεί ότι θα πάρουν συνολικά 100 ευρώ ηια κάθε δέντρο, τα πρώτα 50 ευρώ μέσα σε δυο-τρεις μήνες, αλλά μέχρι τώρα αυτό δεν έγινε. Αν ιαι έθεσαν το θέμα πολλές φορές και σε συναντήσεις τους με τον Εβρίτη υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Κελέτση.