Στον Έβρο έρχεται Κυριακή απόγευμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λ.Αυγενάκης για συνάντηση με τους αγρότες

Στον Έβρο έρχεται Κυριακή απόγευμα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λ.Αυγενάκης για συνάντηση με τους αγρότες

Σ τον Έβρο έρχεται την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να συναντηθεί με τους πληγέντες από τις πυρκαγιές αλλά και όλους τους αγρότες που διαμαρτύρονται.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ο κ.Αυγενάκης θα βρεθεί αρχικά στις 15.30 στην Κομοτηνή και στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ θα έχει συνάντηση και σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών & Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, παρουσία και του Περιφερειάρχη Χριστόδουλκο Τοψίδη.

Στη συνέχεια, στις 6 μ.μ.. θα συναντηθεί στο ξενοδοχείο Alexander για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών του Έβρου με εκπροσώπους των αγροτών.

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψης Αυγενάκη είναι:

15:30 Σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας & Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη και εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών & Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κομοτηνή.
-18:00 Σύσκεψη για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών του Έβρου στο ξενοδοχείο Alexander στην Αλεξανδρούπολη.

Μπλόκο αύριο στη γέφυρα Καστανεών

και με τρακτέρ σε Φέρες, Τυχερού, Πέπλο

Οι αγρότες του βορείου Έβρου πάντως θα στήσουν κανονικά αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το μπλόκο τους στην γέφυρα Καστανεών στον κάθετο άξονα Ορμενίου-Αρδανίου, χωρίς να είναι ξεκάθαρο μέχρι τώρα αν θα κλείσουν και τον δρόμο στο σημείο αυτό.

Στο νότιο Έβρο οι αγρότες θα συγκεντρωθούν αύριο Σάββατο με τα τρακτέρ τους σε Φέρες, Πέπλο και Τυχερό, ενώ την Κυριακή είχε αρχικά αποφασιστεί από εκεί να κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στο Τελωνείο Κήπων. Λόγω παρουσίας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αλεξανδρούπολη, δεν αποκλείεται να αλλάξει αυτό και να βρεθούν με τα τρακτέρ τους στην πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Ποιος αγρότης θα εκπροσωπήσει τον Έβρο

στη συνάντηση της Τρίτης με τον Πρωθυπουργό

Ο νέος αγρότης Κώστας Καναβίδης από το χωριό Λουτρά Τραϊανούπολης, θα εκπροσωπήσει τον Έβρο στην σύσκεψη που θα έχει η 15μελής Επιτροπή των αγροτών με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου την ερχόμενη Τρίτη στις 12 το μεσημέρι. Αυτό αναφέρουν οι πληροφορίες του Evros-news.gr για την συγκεκριμένη συνάντηση που αποφάσισαν οι αγρότες μετά από συζήτηση τους σήμερα που έγινε στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έκανε γνωστός οΔιαμαντής Διαμαντόπουλος, πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από 15 μέλη, εκ των οποίων έξι θα είναι από τον Έβρο και τη Μακεδονία, έξι από τη Θεσσαλία μέχρι τον Βόλο, δύο από τη Στερεά Ελλάδα και ένας από την Πελοπόννησο.

«Μέσα στα αιτήματα που έχουμε ιεραρχήσει σίγουρα είναι το πετρέλαιο για το οποίο ζητούμε την θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου, είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, η αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ, ενώ σε αυτά τα αιτήματα στο “κάδρο” μπαίνουν και οι κτηνοτρόφοι. Στα αιτήματα είναι η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στις καλλιέργειες που είχαν απώλεια παραγωγής, τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση όσον αφορά τις ελληνοποιήσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Διαμαντοπουλους.

«Μέχρι τη συνάντηση θα συνεχίσουμε με συμβολικούς αποκλεισμούς, όπως κάναμε μέχρι τώρα και δε θα πάμε σε κλιμάκωση του αγώνα από εδώ και πέρα. Θα δούμε τι απαντήσεις θα πάρουμε από τον πρωθυπουργό και έπειτα η επιτροπή θα τα μεταφέρει στους αγρότες που είναι στα μπλόκα και τότε θα αποφασίσουμε πως θα αντιδράσουμε, αν δεν είναι θετικά αυτά που θα πάρουμε», εξήγησε.