Παραδοχή Χατζηγιάννογλου: Τη… χάνουμε τη Νοσηλευτική πατριώτες – Ψυχολογία: Αλλαγή πλάνων στη μετακόμιση δημοτικών υπηρεσιών

Παραδοχή Χατζηγιάννογλου: Τη… χάνουμε τη Νοσηλευτική πατριώτες – Ψυχολογία: Αλλαγή πλάνων στη μετακόμιση δημοτικών υπηρεσιών

Στην παραδοχή ότι η Σχολή Νοσηλευτικής φαίνεται ότι χάνεται για το Διδυμότειχο και μετακομίζει στην Αλεξανδρούπολη, προχώρησε ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστου Τοκαμάνη ότι η Κυβέρνηση ανακοίνωσε δια στόματος του αρμόδιου υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη πως η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου εντάσσεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μετακομίζει στην Αλεξανδρούπολη, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου παραδέχθηκε ότι αυτό φαίνεται να συμβαίνει. “Από ότι φαίνεται η απόφαση της Κυβέρνησης είναι ότι επιθυμεί να μεταφέρει την Σχολή στην Αλεξανδρούπολη. Να την πάρει και να την δώσει στο ΔΠΘ  και να μεταφερθεί. Ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι το Δημοκρίτειο πρέπει να γίνει το τρίτο Πανεπιστήμιο της χώρας. Σίγουρα δεν είναι εύκολο εμείς να είμαστε απέναντι σε μια πρωθυπουργική απόφαση. ή κυβερνητική επιλογή”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηγιάννογλου και προσπάθησε να αποποιηθεί τις ευθύνες της δημοτικής του αρχής στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια.

“Αυτά που έπρεπε να γίνουν έπρεπε να γίνουν στο παρελθόν δεν έγιναν. Τώρα εμείς προσπαθούσαμε απλώς να σώσουμε την κατάσταση. Σφάλματα δεν έγιναν τώρα, Σφάλματα έγιναν  στο παρελθόν. Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε και όχι μόνο εμείς. Συμμετείχαν και οι βουλευτές, συμμετείχε και η Περιφέρεια, συμμετείχε και ο Μητροπολίτης, συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ. Είχαμε τη στήριξη και των υπόλοιπων δημάρχων του νομού. Βέβαια αυτή την στιγμή είναι σε διαβούλευση το νομοσχέδιο, οπότε αφήνω ένα ενδεχόμενο ανοιχτό να αλλάξει η συγκεκριμένη απόφαση”, συμπλήρωσε ο κ.Χατζηγιάννογλου.

Κι ενώ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου φάνηκε να αφήνει την τύχη της Σχολής Νοσηλευτικής ώστε να μην πάει τελικά στην Αλεξανδρούπολη στο ΔΠΘ και την Αλεξανδρούπολη, ένας Αντιδήμαρχος του πήρε διαφορετική θέση και πρότεινε δυναμικές αντιδράσεις. Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αξιώτης Καμπρούδης πήρε τον λόγο και είπε:

“Αφού είναι σε διαβούλευση η Νοσηλευτική και άρα απόφαση δεν πάρθηκε όπως είπε ο δήμαρχος, εμείς ως Δήμος και κάτοικοι Διδυμοτείχου δεν πρέπει να κάνουμε μια διαμαρτυρία ως πληθυσμός; Να ακουχτούν (έτσι το είπε) κάτω οι ανησυχίες μας, οι αντιθέσεις μας; Να καταγγείλουμε ότι θα μας πάρουν το ΤΕΙ (έχει γίνει ΑΕΙ εδώ και κάποια χρόνια βέβαια). Αν είχε ληφθεί απόφαση θα ήταν πρόβλημα, αφού είναι σε διαβούλευση άρα υπάρχει παραθυράκι και ελιγμός. Να πιέσουμε και να το δούμε κύριε δήμαρχε”.

Σχολή Ψυχολογίας: Αλλαγή πλάνων στη μετακόμιση

των υπηρεσιών του δήμου από το Δημαρχείο 

Όσον αφορά την Σχολή της Ψυχολογίας που η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι πρώτοι φοιτητές της θα έρθουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα και ενώ πλησιάζουμε στα μέσα Φεβρουαρίου, όσον αφορά την στέγαση της στο κτίριο του Δημαρχείου. Την στιγμή που είχε αποφασιστεί από τον Ιούνιο του 2023 μεταξύ δήμου Διδυμοτείχου και ΔΠΘ η μετακόμιση των υπηρεσιών σε άλλο κτίριο και συγκεκριμένα στην Δημοτική Αγορά και η παράδοση του Δημαρχείου στο ΔΠΘ για να στεγαστεί η Σχολή Ψυχολογίας, μετά από τόσους μήνες δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τίποτα.

Μάλιστα στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου ανακοίνωσε ότι πλέον εξετάζεται η περίπτωση να “σπάσει” σε δυο κτίρια η μετακόμιση των δημοτικών υπηρεσιών. Εκτός της Δημοτικής Αγοράς να πάνε και στο κτίριο της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου (της πρώην Εφορίας) και συγκεκριμένα στον πρώτο όροφο.  Όπως είπε:  “Ξεκινούν οι διαδικασίες να μεταφερθούν οι υπηρεσίες του δήμου σε άλλα δημοτικά κτίρια, ώστε να παραδώσουμε άδειο το κτίριο του Δημαρχείου τον Μάιο, Ιούνιο και σιγά σιγά μέσα στο καλοκαίρι το Πανεπιστήμιο να μεταφέρει το Τμήμα Ψυχολογίας. Οι υπηρεσίες θα μεταφερθούν στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς και έχουμε κάνει και αίτημα εφόσον το Αστυνομικό Τμήμα θα μεταφερθεί αλλού με κατασκευή νέου κτιρίου, να μας παραχωρηθεί ο πάνω όροφος του κτιρίου ΔΕΥΑ ώστε να υπάρχει χώρος και να μην στριμωχτούν οι υπάλληλοι στη Δημοτική αγορά”, είπε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου.

Η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική. Επειδή καθυστέρησε από πέρυσι τον Ιούνιο που υπήρξε η συμφωνία δήμου-ΔΠΘ η διαδικασία μεταφοράς των υπηρεσιών ώστε να αδειάσει το Δημαρχείο και να γίνουν και εκεί οι απαραίτητες παρεμβάσεις και μετατροπές, επιλέγεται η συγκεκριμένη λύση. Γιατί ακόμα και τώρα, μέσα Φεβρουαρίου, δεν υπάρχουν στον προϋπολογισμό οι πάνω από 350.000 ευρώ που χρειάζονται για τις εργασίες τόσο στην Δημοτική Αγορά που θα στεγάσει για χρόνια τις υπηρεσίες του δήμου Διδυμοτείχου, αλλά ούτε και στο Δημαρχείο όπου θα εγκατασταθεί η Σχολή Ψυχολογίας.