Κήποι Έβρου: Πήγαν να φύγουν στην Τουρκία με κλεμμένο πολυτελές αμάξι και συνελήφθησαν

Κήποι Έβρου: Πήγαν να φύγουν στην Τουρκία με κλεμμένο πολυτελές αμάξι και συνελήφθησαν

Συνελήφθησαν χθες (11-2-2024) το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο αλλοδαποί που πήγαν να φύγουν στην Τουρκία με κλεμμένο πολυτελές αμάξι.

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δυο συλληφθέντες είναι κατηγορούμενοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πλαστογραφία και  αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, οι δράστες επιβαίνοντας σε πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη Χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX διαπίστωσαν ότι τα αναγνωριστικά στοιχεία του αυτοκινήτου,  η άδεια κυκλοφορίας και οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε είναι πλαστά,  ενώ όπως προέκυψε το όχημα είναι καταχωρημένο από τις Αρχές της Ιταλίας ως κλαπέν.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, μία πλαστή άδεια κυκλοφορίας, ένα ζεύγος πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας και δύο κινητά τηλέφωνα.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.