Έξι τρακτέρ απ’ τον Έβρο σήμερα στο Σύνταγμα – Αποκλεισμός απ’ τους Εβρίτες Τελωνείων Κήπων, Ορμενίου

Έξι τρακτέρ απ’ τον Έβρο σήμερα στο Σύνταγμα – Αποκλεισμός απ’ τους Εβρίτες Τελωνείων Κήπων, Ορμενίου

Με 6 τρακτέρ τα οποία φορτώθηκαν χθες σε φορτηγά  αυτοκίνητα και υαξίδεψαν από τον Έβρο στην Αθήνα, θα δώσουν το παρόν σήμερα στο Σύνταγμα οι αγρίτες του Έβρου, στο μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες, όσον αφορά την παρουσία και την δυναμική διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά στην Βουλή, τα τρακτέρ θα κινηθούν προς την Αθήνα συνοδεία περιπολικών με δρομολόγια από το Κάστρο Βοιωτίας και τα Μέγαρα Αττικής, όπου θα συγκεντρωθούν. Επιπλέον, τα πούλμαν που θα μεταφέρουν αγρότες, θα σταθμεύσουν σε χώρους του ΟΑΚΑ, εώ θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.

Την ίδια ώρα, οι αγρίτες του Έβρου θα προχωρήσουν σε συμβολική κλείσιμο των Τελωνείων Κήπων (μόνο για τα φορτηγά όπως κάνουν εδώ και ημέρες), Ορμενίου,  θέλοντας να στείλουν το δικό τους ισχυρό μήνυμα στην Κυβέρνηση.  Με ανακοίνωση τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι βορείου Έβρου (Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Βύσσας, Τριγώνου), καλούν τους συναδέρφους τους να δώσουν το παρόν στο τελωνείο Ορμενίου σήμερα στις 3 για διαμαρτυρία:

Όλοι οι αγρότες της χώρας και της Ευρώπης είμαστε σε κινητοποιήσεις τους τελευταίους μήνες. Το υψηλό κόστος παραγωγής, οι μειωμένες τιμές των προϊόντων, η εφαρμογή της ΚΑΠ 2023-2027 κ.α είναι ζητήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης  από την κυβέρνηση.

Ο αγώνας για το μέλλον του τόπου μας συνεχίζεται. Καλούνται όλοι οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, φορείς και πολίτες του Β. Έβρου την Τρίτη 20/02/2023 στις 15:00 στο τελωνείο Ορμενίου.

Διεκδικούμε

  • Μείωση κόστους παραγωγής (κατάργηση ε.φ.κ στο πετρέλαιο, Αγροτικό ρεύμα 0,07/Κwh, Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές).
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές.
  • Επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ 2023-2027.Να μην εφαρμοστούν οι περικοπές στις ενισχύσεις/επιδοτήσεις. Προσθήκη του ηλιάνθου στις επιδοτούμενες καλλιέργειες.
  • Κατάργηση της ΚΥΑ που αφορά την απαίτηση της ΔΕΗ επιστροφής μέρους της επιδότησης ρεύματος από τους ΟΕΒ.
  • Άμεσα μέτρα για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής & μελισσοκομικής παραγωγής.
  • Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ.
  • Έργα υποδομής και ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα (αναδασμούς, εκσυχρονισμό δικτύων και εγκαταστάσεων κ.α)