Μιχάλης Κουινέλης: Τραγουδούν ραπ νανούρισμα για την κόρη του, με το “δάσκαλο” του BD Foxmoor

Μιχάλης Κουινέλης: Τραγουδούν ραπ νανούρισμα για την κόρη του, με το “δάσκαλο” του BD Foxmoor

Δυο δημοφιλείς τραγουδοποιοί από διαφορετικές γενιές που τους ενώνει η αγάπη τους για τη ραπ μουσική, ο Εβρίτης Μιχάλης Κουινέλης – Stavento και ο Μιχάλης Μυτακίδης – B.D. Foxmoor συναντήθηκαν στο στούντιο και ηχογράφησαν μαζί τη «Δροσοσταλιά», ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι σε μουσική και στίχους του πρώτου.

Πρόκειται για ραπ νανούρισμα που ο συντοπίτης μας συνθέτης και τραγουδιστής έγραψε για την κόρη του Ανατολή, με την οποία ως γνωστόν μαζί με την σύντροφο του Ήβη Αδάμου μένουν στην Αλεξανδρούπολη.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια και συγκεκριμένα 28 από το 1996 οπότε οι δύο καλλιτέχνες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ του Άρδα στις Καστανιές Έβρου. Έναν χρόνο αργότερα ο B.D. Foxmoor «βάφτισε» τον Μιχάλη Κουινέλη Μέθυσο και με αυτό το όνομα μπήκε στην καλλιτεχνική ομάδα των Βαβυλώνα.

Σήμερα, κάτι λιγότερο από τρεις δεκαετίας μετά, ο δάσκαλος και ο μαθητής συναντιούνται δισκογραφικά σε ένα ιδιαίτερο τραγούδι το ο οποίο ο Μιχάλης Κουινέλης έγραψε για να νανουρίζει την κόρη του Ανατολή.
«Δεν το πιστεύω ότι έφτασε ο καιρός δάσκαλε. Θυμάμαι κάπου το 2000 περίπου, όταν μετά από τεράστιες προσπάθειες είχα καταφέρει να γράψω και να σου φέρω το πρώτο μου τραγούδι. Το τσαλάκωσες και το πέταξες… ένιωσα εκείνη τη στιγμή ακριβώς σαν το χαρτί που ήταν γραμμένο το τραγούδι μου. Μου είπες εμείς πρέπει να προσέχουμε τι λέμε κι αυτά που γράφουμε θα πρέπει να συμβαδίζουν με αυτά που ζούμε. Γιατί αλλιώς ποτέ δε θα μας πάρουν στα σοβαρά. Αυτό που κάνουμε είναι ξένο για τα αυτιά τους ούτως η αλλιώς. Ο λόγος μας πρέπει να οδηγεί όσους τον ακούν στη σωστή κατεύθυνση.Τώρα καταλαβαίνω.

Σ’ ευχαριστώ που επιτέλους είπες ένα τραγούδι μου. Μεγάλη μου τιμή δάσκαλε» σημειώνει με νόημα ο ίδιος σε ένα συγκινητικό μήνυμα – εξομολόγηση προς τον καλλιτέχνη που τον ενέπνευσε και τον καθοδήγησε στο ξεκίνημά του.