Μουσουλμάνος απ’ την Κομοτηνή κατηγορείται ότι εξαπατά ελληνικές εταιρείες, που επιδιώκουν συνεργασία με τουρκικές

-Εναντίον του εκκρεμούν αρκετές μηνύσεις στην Ελλάδα για απάτη. Γιατί τον ατηγορούν

-Τι αναφέρει το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη

Την προσοχή ελληνικών επιχειρήσεων που επιδιώκουν συνεργασία με τουρκικές για εισαγωγή προϊόντων εφιστά το Επιμελητήριο Αρκαδίας μετά από καταγγελίες για εξαπάτηση.

Σε επιστολή του το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη αναφέρεται σε διάφορα περιστατικά εμπορικών διαφορών, στα οποία τουρκικές εταιρείες, ενώ έχουν απαιτήσει και εισπράξει χρηματικά ποσά έναντι παραγγελιών από ελληνικές εισαγωγικές εταιρείες, καθυστερούν ή δεν εκτελούν την αποστολή των εμπορευμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ), όπως και όλα τα κατά τόπους Γραφεία ΟΕΥ του Υπουργείου Εξωτερικών, διενεργούν δωρεάν, έναν αρχικό έλεγχο των στοιχείων των δυνητικών εταίρων σε τρίτες χώρες, από τα διαθέσιμα στοιχεία σε ανοικτές βάσεις δεδομένων όπου έχουν πρόσβαση.

Σε αυτό το πλαίσιο, το τελευταίο δίμηνο το γραφείο ΟΕΥ, έχει δεχθεί καταγγελίες από ελληνικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των επίπλων κήπου-παραλίας, για εξαπάτησή τους από τον κ. Őzcan ŞERIF, που έχει γεννηθεί στην Κομοτηνή. Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των εν λόγω εταιρειών κατήγγειλαν ότι, ενώ είχαν συμφωνήσει την αγορά προϊόντων από τον ανωτέρω, αποστέλλοντας προκαταβολές ή και εξοφλώντας πλήρως το αντίτιμο της παραγγελίας τους σε τραπεζικό λογαριασμό που τους είχε υποδειχθεί στην Τουρκία, δεν έλαβαν ποτέ τα προϊόντα που είχαν παραγγείλει.

Τελεσίδικη απόφαση

Σημειώνεται ότι, αντίστοιχα παράπονα το γραφείο έχει δεχθεί κι από άλλες ελληνικές εταιρείες, από το 2016 και μετά, με τον κ. Şerif να εμφανίζεται ως συμβαλλόμενος μέσω εικονικών εταιρειών ή με τη χρήση παραποιημένων εγγράφων υπαρκτών τουρκικών εταιρειών, όπως της «Gunel Yataklari Adem Dinsever ve Ortaklari» και της «Sentez Home Textile», που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των υφασμάτων σπιτιού και, πλέον πρόσφατα, της «Yippo Diş Ticaret Limited Şirketi», με δραστηριότητα στο χώρο των επίπλων κήπου-παραλίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις, είτε ο ίδιος, είτε πρόσωπα συνεργαζόμενα μαζί του (όπως η φερόμενη ως κόρη του, κα. Nilgun ŞERIF και ο φερόμενος ως γαμπρός του, κ. Mehmet Yusuf ARSLANPAY) φαίνεται να προσεγγίζουν απευθείας ελληνικές εταιρείες, με το πλεονέκτημα γνώσης της γλώσσας μας και δέλεαρ τις ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές που προτείνουν.

Εναντίον του κ. Şerif εκκρεμούν αρκετές μηνύσεις στην Ελλάδα για απάτη (στην προετοιμασία των οποίων συνεισέφερε και το Γραφείο ΟΕΥ), ενώ – όπως έχει ανεπισήμως πληροφορηθεί το ΟΕΥ – έχει πλέον τελεσιδικήσει και εις βάρος του μήνυση στα Χανιά.

Πηγή: naftemporiki.gr