Ορεστιάδα: Περιπετειώδης καταδίωξη διακινητή που μεταφέροντας λαθρομετανάστες προσέκρουσε σε περίφραξη σπιτιού και συνελήφθη

Ορεστιάδα: Περιπετειώδης καταδίωξη διακινητή που μεταφέροντας λαθρομετανάστες προσέκρουσε σε περίφραξη σπιτιού και συνελήφθη

Περιπετειώδης καταδίωξη και σύλληψη διακινητή που μετέφερε 6 λαθρομετανάστες χθες (25-02-2024) το πρωί σε Επαρχιακή οδό της Ορεστιάδας, στο χωριό Νεοχώρι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής αστυνομίας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας,ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας λαθρομετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 19-2-2024 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώραέξι (6) λαθρομετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε κατόπιν πρόσκρουσης σε περίφραξη οικίας στο χωριό Νεοχώρι Ορεστιάδας χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Κατασχέθηκαντο παραπάνω όχημα, ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργείτο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.