Αλεξανδρούπολη: Η καθυστερημένη επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για συλλήψεις μαθητών σε εκδρομή για ναρκωτικά

Αλεξανδρούπολη: Η καθυστερημένη επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για συλλήψεις μαθητών σε εκδρομή για ναρκωτικά

Επίσημη ανακοίνωση με σχεδόν μια εβδομάδα καθυστέρηση, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για τις συλλήψεις τεσσάρων μαθητών οι οποίοι συμμετείχαν σε εκδρομή Λυκείου της Θεσσαλονίκης και στα δωμάτια τους βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για το συγκεκριμένο περιστατικό:

Την 22-2-2024 το μεσημέρι, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης έπειτα από καταγγελία ότι άγνωστος δράστης αφαίρεσε από δωμάτια ξενοδοχείου της Αλεξανδρούπολης χρηματικό ποσό και τιμαλφή, διενήργησαν με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «LAIKA» της ίδιας Υπηρεσίας νομότυπες έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων συνέλαβαν τους τέσσερις (4) Έλληνες διότι βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν από το δωμάτιο του ενός και την κατοχή των άλλων τριών, δύο νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητα κάνναβης, ένα τσιγάρο κάνναβης και ένας μεταλλικός τρίφτης”.

Οι έρευνες για τα κλεμμένα χρήματα και χρυσαφικά

Να θυμίσουμε ότι οι τέσσερις μαθητές, δυο αγόρια και δυο κορίτισα, αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του Εισαγγελέα αφού σχημαίστηκε δικογραφία σε βάρος τους και επέστρεψαν με τους συμμαθητές τους στην Θεσσαλονίκη, μια και η εκδρομή διακόπηκε πρόωρα λόγω των συμβάντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Αλεξανδρούπολη: Κλοπές, ναρκωτικά και 4 συλλήψεις μαθητών, σε εκδρομή σχολείου της Θεσσαλονίκης

Όσον αφορά την κλοπή των χρημάτων, αρκετών εκατοντάδων ευρώ αλλά και χρυσαφικών, αυτή έγινε σε τρία συνολικά δωμάτια, στα οποία ο δράστης ή οι δράστες μπήκαν από τις μπαλκονόπορτες που δεν ήταν κλειδωμένες. Οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα από τα αποτυπώματα που πήραν και κάποια δείγματα DNA. Μάλιστα οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν, ότι υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση που επικεντρώνονται οι έρευνες για τον κλέφτη ή τους κλέφτες και πως δεν ισχύει ότι σε μια πόρτα βρέθηκαν ίχνη παραβίασης με αιχμηρό αντικείμενο. Κι επίσης, δεν είχαν φύγει την ίδια ώρα όλοι οι μαθητές για φαγητό σε ταβέρνα της Αλεξανδρούπολης, αλλά κάποιοι είχαν μείνει στο ξενοδοχείο παρακολουθώντας το παιχνίδι κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναίκό.