“Δίδυμα Τείχη”: Επίσημη εντυπωσιακή παρουσίαση του CD “Χορεύουν δώδικα χουροί” στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (video)

Με μια εντυπωσιακή, εξαίσια δίωρη παράσταση με χορούς, τραγούδια, δρώμενα και έθιμα, έγινε το βράδυ του Σββάτου η επίσημη παρουσίαση του cd “Χορεύουν δώδικα χουροί “, του Εκπολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Διδυμοτείχου “τα Δίδυμα Τείχη”, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Η καρδιά της ΘΡΑΚΗΣ το Σάββατο 2 Μαρτίου χτύπησε στην Θεσσαλονίκη και το ΑΠΘ, όπου μια αποστολή 70 περίπου ατόμων από τα “Δίδυμα Τείχη” του Διδυμοτείχου αλλά και την “Εβρίτικη Ζυγιά”,  χάρισαν σε όλους μια υπέροχη βραδιά αλλά και γνώση της Θρακιώτικης παράδοσης.
«Χουρεύουν δώδικα χουροί», η νέα δισκογραφική παραγωγή του Συλλόγου “Δίδυμα Τείχη” του Διδυμοτείχου, αποτελείται από 14 τραγούδια της περιοχής του Ερυθροιποτάμου. Συνοδεύεται από ένθετο 110 σελίδων με ιστορικά και λαογραφικά στοιχεία σε συνεργασία με το Παραδοσιακό Μουσικό Σχήμα «Εβρίτικη Ζυγιά».
Ήταν μια ξεχωριστή μουσικοχορευτική παράσταση διάρκειας 2 ωρών, γεμάτη τραγούδια, δρωμικά και πολύ χορό, «δεμένα» με τον κύκλο του χρόνου και της ζωής!

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Άρης Χρυσόπουλος, ενώ όσοι την παρακολούθησαν δεν μπορούσαν να κρύψουν την συγκίνηση τους κιαι καταχειροκρότησαν τους συντελεστές.

Φυσικά τον Απόστολο Πολυσάκη, την ψυχή, τον πρωτεργάτη αυτού του σπουδαίου αποτελέσματος για την θρακιώτικη παράδοση, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δίδυμα Τείχη και φυσικά τους συνεργάτες του.