Διδυμότειχο: Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της εκλογής Χατζηγιάννογλου, κατέθεσε η παράταξη Τοκαμάνη

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της εκλογής του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου και της δημοτικής του αρχής, κατέθεσε ολόκληρη η παράταξη του Χρήστου Τοκαμάνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, έγινε συνάντηση όλης της παράταξης του κ.Τοκαμάνη, εξετάστηκε η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου Αλεξανδρούπολης και με την συμμετοχή εξ αποστάσεως και των δύο νομικών συμβούλων από Θεσσαλονικη και Αλεξανδρούπολη που χειρίζονται την υπόθεση. Τους δόθηκε εντολή από όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση, να καταθέσουν την προσφυγή στο ΣτΕ, κάτι που έγινε χθες Τετάρτη 6 Μαρτίου, μέσα στα χρονικά περιθώρια που δίνει ο νόμος.

Με την προσφυγή ζητείται η ακύρωση του αποτελέσματος και η επανάληψη των δημοτικών εκλογών στον δήμο Διδυμοτείχου, ενώ γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση του Εκλογοδικείου Αλεξανδρούπολης, το οποίο ακύρωσε την εκλογή δύο δημοτικών συμβούλων, των Αθανάσιου Καπτσίκα και Τάσου Κεσκίνη, Ο πρώτος γιατί όταν έγιναν οι εκλογές ήταν αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων, κάτι που απαγορεύει η νομοθεσία και ο δεύτερος επειδή εισέπραξε χρήματα από τον δήμο Διδυμοτείχου ως συνεργαζόμενος, σε ποσά που επίσης απαγορεύει η νομοθεσία.

Στην προσφυγή τονίζεται ότι και οι δύο γνώριζαν ότι έχουν κώλυμα υποψηφιότητας, αλλά παρ’ όλα αυτά συμμετείχαν κανονικά στις εκλογές και πήραν ο μεν Καπτσίκας 497 ψήφους, ο δε Κεσκίνης 453 ψήφους.

Όταν λοιπόν η διαφορά των δύο συνδυασμών ήταν 60 ψήφοι, ουσιατικά διαμόρφωσαν με τις άκυρες υποψηφιότητες τους το αποτέλεσμα υπέρ της εκλογής Χατζηγιάννογλου, παραπλανώντας τους ψηφοφόρους, όπως αναφέρεται στην προσφυγή.  Οπότε θα έχουμε συνέχεια στην δικαστική εξέλιξη των εκλογών του περασμένου Οκτωβρίου στον δήμο Διδυμοτείχου, εν.ω να θυμίσουμε ότι ο κ.Χατζηγιάννογλου δήλωσε μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου ότι δεν ανησυχεί και για την απόφαση του ΣτΕ, αφού πιστεύει πως θα τον δικαιώσει και αυτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απορρίφθηκε η ένσταση Χ.Τοκαμάνη κατά της εκλογής Ρ.Χατζηγιάννογλου απ’ το Εκλογοδικείο – Ακυρώθηκαν οι υποψηφιότητες Καπτσίκα, Κεσκίνη