Δεύτερη έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ καθιερώνει την Αλεξανδρούπολη ο Περιφερειάρχης Χ.Τοψίδης – Πολλές συναντήσεις στο Νομαρχείο

Την Αλεξανδρούπολη δείχνει ότι καθιερώνει ως δεύτερη έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο Περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης, αφού πραγματοποιεί πολλές επίσημες συναντήσεις στο Νομαρχείο της πρωτεύουσας του Έβρου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες Τρίτη υποδέχθηκε εκεί και έκαναν επίσημες δηλώσεις, τόσο τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη, όσο και τον Πρόξενο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στη Θεσσαλονίκη κ. Τζέρι Ισμαήλ.

Η συνάντηση με τον Αμερικανό διπλωμάτη  έγινε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που κάνει στον Έβρο ο Αμερικανός Πρόξενος, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά την περιοχή μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο κ. Τοψίδης παρουσίασε ενώπιον του κ. Ισμαήλ το προφίλ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τις αναπτυξιακές της προοπτικές ανάλογα με τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Ο κ. Ισμαήλ από την πλευρά του εξέφρασε τη θετική εντύπωση που απεκόμισε από την επίσκεψή του και επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις ενέργειες αποκατάστασης της περιοχής από την μεγάλη φωτιά του Αυγούστου του 2023. Και επί αυτού έλαβε σχετική ενημέρωση αναφορικά με το έργο που παράγει η Ειδική Επιτροπή για την Ανασυγκρότηση του Έβρου.

Τόσο ο κ. Περιφερειάρχης, όσο και ο κ. Πρόξενος, στη συνάντησή τους, αλλά και στις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ υπογράμμισαν το πολύ καλό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βαγγέλης Πουλιλιός.