Πέτρος Πολυχρονίδης: Επίσκεψη στον μεταβυζαντινό ναό Μεταξάδων, προβάλλοντας και πάλι τον τόπο του (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Έβρο, βρέθηκε πριν λίγες ημέρες και πάλι ο συντοπίτης μας τηλεπαρουσιαστής Πέτρος Πολυχρονίδης, για να παρουσιάσει τις εκδηλώσεις του Τσικνομπουρμπούλη 2024 στην Ορεστιάδα.

Ο καταγόμενος από τη Νέα Βύσσα δημοσιογράφος και παρουσιαστής του πιο πετυχημένου τηλεπαιχνιδιού της ελληνικής τηλεόρασης, του “Τροχού της Τύχης”, επισκέφθηκε όπως άλλωστε συνηθίζει και κάποια μέρη του νομού μας, προβάλλοντας για άλλη μια φορά τον τόπο από όπου κατάγεται και δεν τον ξεχνά.

Βρέθηκε λοιπόν στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου και επισκέφθηκε τον μεταβυζαντινό ναό του Αγίου Αθανασίου, που μαζί με τους αντίστοιχους του Αγίου Παντελεήμονα Παλιουρίου (με τις μοναδικές στον κόσμο τοιχογραφίες) και τον Άγιο Αθανάσιο Αλεποχωρίου, είναι οι τρεις μεταβυζαντινοί ναοί της περιοχής Διδυμοτείχου. Ο Πέτρος δημοσίευσε τις φωτογραφίες που είδαν οι χιλιάδες φίλοι και ακόλουθοι του, μαζί με ένα μικής διάρκειας ΒΙΝΤΕΟ να χτυπάει την καμπάνα του Αγίοιυ Αθανασίου.

Έγραψε και το εξής συγκινητικό:

“Ένα από τα λιγοστά μεταβυζαντινά εκκλησάκια του Έβρου. Στέκει αγέρωχο από τον 17ο αιώνα στους Μεταξάδες παρέα με κάποιες ψυχές που ζέσταναν με την αύρα τους πριν δύο αιώνες την περιοχή. Σε πιάνει ένα δέος, εκτός αν πιάνει μόνο εμένα λόγω DNA.).

Τον ευχαριστούμε που για άλλη μια φορά προβάλλει τον τόπο που κατάγεται και δεν τον ξεχνάει, όσο ψηλά και αν έφτασε επαγγελματικά,