Δέλτα Έβρου: Ο αναξιοποίητος σπουδαιότερος υδροβιότοπος της Ευρώπης (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφιέρωμα με οδοιπορικό του απεσταλμένου του Χρήστου Νικολαίδη στο Δέλτα του Έβρου, τον σπουδαιότερο υδροβιότοπο της Ευρώπης που παραμένει αναξιοποίητος, έκανε η τηλεόραση του ΣΚΑϊ.

Με σπάνιας ομορφιάς εικόνες και στιγμιότυπα από τον υδροβιότοπο όπου συναντάει κανείς εκατοντάδες σπάνια είδη πουλιών από όλα τα μέρη του κόσμου, επισημάνθηκαν από όσους μίλησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εναπομείναντες ψαράδες και κυνηγοί.

Με κυριότερο το Προεδρικό Διάταγμα που δεν έχει εκδοθεί εδώ και 8 χρόνια, όσον αφορά το καθεστώς ιδιοκτησίας των καλυβών που υπάρχουν εκεί. Υποσχέσεις έχουν πάρει πολλές για οριστική διευθέτηση του προβλήματος, ακόμα και από τον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Αινήσιο Δέλτα και νυν βουλευτή Πάρη Παπαδάκη, ο οποίος εκλέχθηκε χάρη στις ψήφους όσων δραστηριοποιούνται στο Δέλτα του Έβρου και δεν έκανε επί της ουσίας τίποτα. Όπως λένε οι ψαράδες και όσοι δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αν δεν βρεθεί λύση στα προβλήματα και δεν παραμείνουν εκεί, θα υπάρξει πρόβλημα μια και μιλάμε για ελληνοτουρκικά σύνορα.