Δημήτρης Παλλίδης: Ο Εβρίτης εφευρέτης πατέντας για μείωση κατανάλωσης καυσίμων, ρύπανσης, σε φορτηγά, λεωφορεία

Δημήτρης Παλλίδης: Ο Εβρίτης εφευρέτης πατέντας για μείωση κατανάλωσης καυσίμων, ρύπανσης, σε φορτηγά, λεωφορεία

Ένας Εβρίτης με καταγωγή από το χωριό Ποιμενικό Διδυμοτείχου που εδώ και χρόνια ζει και εργάζεται στην Γερμανία, εφηύρε και κατοχύρωσε μια eco-friendly πατέντα για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και ρύπανσης στα επαγγελματικά φορτηγά και λεωφορεία.

Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατεντών-EPO Patent Office του Μονάχου χορήγησε στον συντοπίτη μας εφευρέτη Δημήτρη Παλλίδ,η τη «σφραγίδα» ¨της ευρωπαϊκής πατέντας με αρ. 3623659, η οποία εξασφαλίζει μείωση της κατανάλωσης καυσίμου αλλά και της εκπομπής ρύπων στα επαγγελματικά οχήματα όπως τα φορτηγά, τα λεωφορεία κ.λ.π.

Ο Δημήτρης Παλλίδης 49 ετών, κατάγεται από το Ποιμενικό Διδυμοτείχου. Σπούδασε μηχανικός οχημάτων στην γνωστή τεχνική σχολή Πυθαγόρας της Θεσσαλονίκης, εργάστηκε ως μηχανικός οχημάτων σε συνεργασία και από το 2017 κατοικεί και εργάζεται στη Γερμανία στις πωλήσεις φορτηγών της εταιρείας DAF.
Θυμάται ότι από μικρό παιδί ασχολούνταν με τα μηχανολογικά στο χωριό του, το Ποιμενικό Διδυμοτείχου, μαζί με τον πατέρα και τον αδερφό του στην θεριζοαλωνιστική μηχανή που είχε η οικογένεια. Υπέβαλλε την πατέντα του το 2018 στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατεντών-EPO Patent Office του Μονάχου και μετά από 5 χρόνια πήρε την έγκριση για την πατέντα.

Ο ίδιος με ένα ΒΙΝΤΕΟ δείχνει τι ακριβώς είναι η εφεύρεση του με την οποία μειώνεται η κατανάλωση καυσίμων και ρύπανσης σε φορτηγά και λεωφορεία, συμβάλλοντας φυσικά καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος.