Τοψίδης: Δείπνο – Ιφτάρ στους αιρετούς μουσουλμάνους παρέθεσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Τοψίδης: Δείπνο – Ιφτάρ στους αιρετούς μουσουλμάνους παρέθεσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ

Δείπνο Ιφτάρ παρέθεσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης για τους/τις εκλεγμένους/ες της μουσουλμάνους/ες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το δείπνο παρατέθηκε στην ΤΑΒΕΡΝΑ «ΜΑΓΓΑΛΙΑ» του μειονοτικού χωριού Μίσχος Ροδόπης, όπως αναφέρεται στην απόφαση του κ.Τοψίδη που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορά το ποσό που απαιτούνταν για την παράθεση του.

ΔΑΠΑΝΗ ΓΙΑ ΔΕΙΠΝΟ ΙΦΤΑΡ

Επρόκειτο για μία συμβολική κίνηση ένδειξης σεβασμού στις θρησκευτικές συνήθειες των ανθρώπων αυτών και στα πρόσωπά τους, ο Περιφερειάρχης απέδωσε σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους που ασπάζονται τη συγκεκριμένη θρησκεία και ζουν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Είναι πολύ σημαντικό για όλους τους ανθρώπους που ζουν στην Περιφέρεια μας, να ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, μέσα στο πλαίσιο που ορίζει η κάθε θρησκεία. Αυτή η αρμονική συνύπαρξη των θρησκειών άλλωστε, έχει καταστήσει την Περιφέρεια μας καλό παράδειγμα σε όλη την Ευρώπη.

Ως θεσμικοί ενισχύουμε τη διάθεση των ανθρώπων να ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, με σεβασμό στα πιστεύω και τις πεποιθήσεις όλων, αλλά κυρίως με γνώμονα την αρμονία και την ειρήνη στην συνύπαρξη όλων.

Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους μουσουλμάνους και με υγεία να ολοκληρώσουν τον μήνα του Ραμαζανιού», δήλωσε σχετικά ο κ. Τοψίδης.